Eltávolíttatta a petefészkét Angelina Jolie

Brad Pitt mellrák vizsgálat masztektómia orvos Hollywood Angelina Jolie mellműtét rák petefészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább folytatódik Angelina Jolie drámája: két évvel azután ugyanis, hogy eltávolíttatta mindkét mellét, a szexszimbólum a napokban a petefészkétől és a petevezetékeitől is megszabadult - írja a US Magazine.

Ahogyan azt már korábban megírtuk: a színésznő azért esett át két évvel ezelőtt kettős melleltávolításon, hogy így próbálja megelőzni a rákot, az édesanyja ugyanis 10 év küzdelem után, 56 évesen petefészekrákban halt meg. Hollywood egyik legszexisebb színésznőjét az orvosok 50 százalékban találták hajlamosnak a petefészekrárkra, a mellrák pedig 87 százalékos eséllyel alakulhatott volna ki a szervezetében.

Forrás: AFP/Safin Hamed

A sztár folyamatos kontrollvizsgálatoknak vetette magát alá a veszély miatt, két héttel ezelőtt pedig aggasztó telefont kapott az orvosától, ami miatt úgy döntött, minél előbb megműtteti magát. Egy, a New York Times-ban megjelent cikkben Jolie erről úgy nyilatkozott, hogy az elején próbált nyugodt és erős maradni, és arra gondolni, nem történhet meg, hogy ne lássa felnőni a gyermekeit és ne ismerhesse meg az unokáit.

Angie végül úgy döntött, hogy a mellei után a petefészkétől és a petevezetékétől is minél előbb megválik. A műtéten a napokban esett át, így az éppen Franciaországban forgató Brad Pitt azonnal hazarepült, hogy szerelme mellett lehessen ezekben a nehéz pillanatokban. A 39 éves Jolie-nál a műtét miatt valószínűleg korai menopauza is jelentkezik majd. A párnak jelenleg hat gyermeke van, de ahogyan már korábban beszámoltunk róla, a család hamarosan új taggal bővülhet, mivel újabb gyermek örökbefogadását tervezik.

Egyre többen teszteltetnek Angelina Jolie miatt

Egy frissen készült felmérés szerint két és félszer több nő veti alá magát genetikai vizsgálatoknak. Az Angelina Jolie-hatásnak elkeresztelt jelenségrőlide kattintvaolvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.