Másfél év leforgása alatt négyszer diagnosztizáltak bőrrákot a világhírű színésznél, aki őszintén vallott a betegségéről és a vele folytatott küzdelméről.

Bár az X-Men című filmben számtalan csatát vívott végig az elpusztíthatatlan és rettegett Farkasként, Hugh Jackman a való életben egy jóval komolyabb ellenséget kapott.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

„18 hónap alatt négyszer újult ki a bőrrákom. Az ausztráloknál ez egy nagyon gyakori dolog. Soha nem használtam fényvédőt, amikor gyerek voltam, így elsőszámú veszélyeztetett voltam" – vallotta be a People magazinnak a kétgyerekes apuka, akinél először 2013 novemberében állapították meg a betegséget. „Az X-Men: Az eljövendő múlt napjait forgattuk, amikor a sminkesem észrevett egy apró vérfoltot az orromon" – magyarázta a színész, aki végül felesége unszolására ment el kivizsgáltatni magát. Ekkor jött a rossz hír: orvosa carcinomát állapított meg nála, amelyet azonnal műteni kellett. Bár az operáció sikeres volt, Jackmannél kövektező év májusában, majd októberben is diagnosztizálták a betegséget„Háromhavonta járok szűrővizsgálatokra. Ez újabban a normális számomra" – zárta le a színész, aki történetével szeretné felhívni a figyelmet a bőrrák veszélyeire.

Mikor gyanakodj?
Egészségünk megőrzéséért felelősek vagyunk, a bőrünkön kialakult rosszindulatú elváltozások korai felismerése fontos feladatunk. A Life.hu korábban ITT írt arról, melyek lehetnek a gyanút keltő első jelek.