Egy csapat hölgy arra vállalkozott, hogy sztómazsákkal az oldalukon, fehérneműben vállalják a naptárfotózást.

A Crohn-szindrómában szenvedő nők levetkőztek, hogy bizonyítsák, a sztómazsák szexi is tud lenni.
A hölgyek, akik vállalták a fotózást, a betegségük miatt sztómazsákkal kénytelenek élni. Samantha Cawley, a fotózás szervezője elmondta, hogy a kezdeményezéssel azoknak a nőknek szerettek volna példát mutatni, akik párjuk előtt szégyellnek levetkőzni és megmutatni sztómájukat.

Forrás: NORTHFOTO
Mi az a sztóma?
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, ha a bélrendszer valamelyik szakasza megbetegszik, akkor olyan műtét válhat szükségessé, amely során eltávolítják a vastagbél (vagy a vékonybél) beteg részét. Attól függően azonban, hogy a bél mely szakaszát érinti a betegség, kialakíthatnak ideiglenesen, tehermentesítő sztóma nyílást, ám sok esetben ez kevésnek bizonyul, mert a végbél a záróizommal együtt eltávolításra kerül. A szakemberek ilyenkor állandó sztómát készítenek. A sztómanyílás tehát az a hely, ahol a széklet távozik a betegből. A Life.hu cikkéből még több infót megtudhatsz a sztómazsákról.
A modell, aki sztómazsákkal lépett a kifutóra
Tabukat döntöget Azmina Verjee. A negyvenéves, Crohn-betegséggel küzdő nő, aki felállt a kifutóra, hogy megmutassa, a test úgy is lehet szép, ha nem tökéletes – megnézheted őt a Life.hu cikkében.