Sokkal előbb roncsol minket a dohányzás, mint gondolnánk!

Forrás: Thinkstock -
egészségtelen szívderítő stroke szívbeteg dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon 180-200 ezer ember szenved stroke-ban! A dohányzással szorosan összefügg ez a szám, hiszen akik abbahagyják a káros szenvedélyt, azoknál pozitív egészségi javulások figyelhetők meg. 

Már néhány évnyi dohányzás után is kimutatható a nyaki ütőér falának megvastagodása - mondta Csiba László, a Magyar Neurológiai Társaság elnöke. Az elnök elmondása szerint azoknál, akik abbahagyják a dohányzást, már egy év után kimutatható a javulás. Magyarországon körülbelül szekszárdnyi ember szenved el stroke-ot, vagyis szélütést minden évben, ezek 10-15 százalékánál a problémát valamilyen szíveredetű betegség okozza. A szívbetegségek okai között megemlítette a magas testsúlyt és a cukorbetegséget is.

Forrás: Thinkstock

A szélütésnek világszerte 5 millió áldozata van, Magyarországon 180-200 ezer ember szenved stroke-ban. Az elöregedő társadalom miatt jelentősen nő a betegek száma: 45-50 ezer új esetet regisztrálnak évente. Mi derült ki a stroke-ról egy friss brit kutatásból? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.