Könnygáz és vandalizmus: Eszméletlenre vertek valakit Marseille-ben a focihuligánok

Forrás: AFP/Leon Neal -
foci EB 2016 foci EB verekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat délután is voltak rendbontások Marseille-ben, ahol este az angol és az orosz labdarúgó-válogatott játszik Európa-bajnoki mérkőzést. Az angolok szurkolók összecsaptak a rendőrökkel és az orosz drukkerekkel is.

A szombat esti angol-orosz csoportrangadó előtt üvegekkel és székekkel estek egymásnak a két válogatott szurkolói Marseille-ben. Tíz ember megsérült a verekedésben, egy középkorú férfi az eszméletét is elvesztette, egy angol drukker pedig szívrohamot kapott – jelentette a Reuters hírügynökség.

A rendfenntartók vízágyúkkal könnygázzal próbálták feloszlatni a tömeget. Több tucat pajzsos rendőr zárta le a környéket. Egy helyi parancsnok szerint körülbelül 300 angol és hasonló számú orosz szurkoló vett részt az összecsapásokban.

Akadt néhány sérült is Forrás: AFP/Leon Neal

Korábban az angolok még orosz ellenfelek nélkül is felforgatták a várost. Egy kikötőben lévő bárnál kezdtek törni-zúzni, a vandalizmust a rendőrök könnygázzal fékezték meg.

A televíziós felvételeken látszott, ahogy a huligánok székeket dobáltak, és egy embert lerugdostak a lépcsőről.

Miután a könnygáz eloszlott, néhány félmeztelen drukker angol zászlókat lobogtatva üvöltözött a rendőrökkel, a Daily Mail szerint a harcokban néhány orosz ultra is részt vett.

Marseille-ben már csütörtök este, péntek délután, éjjel, valamint szombatra virradóra is voltak rendbontások. A legtöbb esetben könnygázt vetettek be a rendfenntartók.

Tobzódnak az angolok Marseille-ben Forrás: AFP/Leon Neal

Az eddigi legsúlyosabb összecsapás csütörtökön volt, akkor mintegy 200 huligán verekedett össze, ám a készenléti rendőrök hamar közbeléptek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.