Lang Györgyi uszodába jár: a vízben állni és még járni is tud

Forrás: Tv2 -
Lang Györgyi uszoda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már majdnem egy évtizede annak, hogy Lang Györgyi kerekesszékbe kényszerült a szklerózis multiplex miatt. Kedvét azonban nem szegte a betegség, így is igyekszik úgy élni, mint azelőtt. Úszni is jár, ugyanis a vízben könnyen mozog.

Szerencse, hogy Lang Györgyi könnyen veszi a betegségét. Már majdnem egy évtizede kényszerült kerekesszékbe a szklerózis multiplex miatt, de azt nem hagyta, hogy életét gyökeresen megváltoztassa.

Lang Györgyi a vízben könnyen mozog Forrás: Tv2

"Betegségtudattal nem rendelkező hülye vagyok, aki nem kap ettől depressziót" - mondta nevetve Lang Györgyi, aki rendszeresen jár úszni, hogy átmozgassa az izmait.

"A vízben fel tudok állni, és még járni is.

Ez nagyon jót tesz a lábamnak, átmozgatom az izmaimat, beindul a vérkeringés. Úszni is jó" - mesélte a Borsnak. Persze az, hogy a vízben képes mozogni, még nem jelenti azt, hogy ezt a szárazföldön is meg tudja tenni.

"A szklerózis nem gyógyítható, de a lábamnak jót tesz a strandolás,

mert jobban beindul benne a vérkeringés" - árulta el Györgyi. Hozzátette, őt nem emelővel teszik be a medencébe, megvan a saját módszerük. "Van saját módszerünk arra, hogy bemenjek a medencébe. Általában hárman megyünk, Mari és egy barátunk. Persze a személyzettől minden segítséget megkapunk, de hárman megoldjuk. Nagyon szeretem ezt a helyet, mert itt nyugalom van. Két-három órát is „röfögünk" a medencébe" - mesélte el a Pa-dö-dő énekesnője, aki korábban sem nyilatkozott szomorúan betegségéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.