,,Generációk óta hiányzik a nőiesség tanítása. Emiatt eltávolodtunk belső női erőnktől, már nem tudjuk, milyenek is az igazi női energiák, nem tudjuk, hogyan éljünk egységben a bennünk rejlő tűzzel. Nőként természetünk a folyamatos teremtés, megújulás készsége – független attól, hány évesek vagyunk" - így hirdeti magát egy különleges tréning. A tanfolyam szülőanyjával, Hegyesi Ágival a nőiességről, a női és férfi energiákról és az ezekkel való tudatos együttélésről beszélgettünk.

Nagyanyáink lánykora óta sokat változott a világ, a nemi szerepek, a családmodell, ugyanis mióta mi, nők is hozzáteszünk a családi kasszához, azóta több fronton kell helytállnunk. Napközben dolgozó nőként, otthon anyaként, feleségként is teljesítenünk kell, mi magunk, de legfőképp a nőiességünk pedig fokozatosan háttérbe szorul.

A munkahelyen "férfivé válva" dolgozunk az elismerésért, hazaérve ősanyává válunk, aki maga és minden más elé helyezi a gyermekét, feleségként pedig ellátjuk a háztartási feladatokat.

A munkahelyen "férfivé válva" dolgozunk az elismerésért, hazaérve ősanyává, háziasszonnyá válunkForrás: Thinkstock

Ezzel önmagában nem is lenne gond, hisz szülővé válni a világ legszebb felelőssége, és a céltudatos karrierépítéshez is joga van egy nőnek.  

A probléma ott kezdődik, ha felbillen az egyensúly a női és férfi energiák közt, és háttérbe szorítjuk önmagunk. Ezen azonban lehet és kell is változtatni, hiszen nőként mi vagyunk a teremtő erő, tele tüzes energiával, ezt pedig nem szabad elnyomni, elfelejteni.

Ma már számos önsegítő terápia létezik, "hiánycikknek" számít azonban a mostanában útjára indult Nőiesség tréning, ami rávilágít, hogyan éljünk tudatosan a női energiáinkkal és ennek segítségével hogyan éljük meg teljes szépségében a nőiességünket. A nőiesség megélése azonban nem szabad, hogy cél legyen. Ez egy vágy, ami élővé, zabolátlanná, szenvedélyessé teszi a nőt - vallja Hegyesi Ági.

A nőiesség megélése egy vágy, ami élővé, zabolátlanná, szenvedélyessé teszi a nőtForrás: Thinkstock

A lényeg ott van, hogy abban az élethelyzetben, amiben vagyok, úgy, ahogy vagyok, azzal a testtel, gondolatokkal a fejemben, azzal a társsal az életemben, akivel épp élek, a lehető legmaximálisabban elégedett, boldog vagyok.

Hogy kell elképzelni, hogyan zajlik a tanfolyam?

A tréningen azt tanítom, hogy a testünk tökéletesen működik: a gondolatainkra, életvitelünkre, a lelkünk rezdüléseire ad választ tünetek, betegségek, fájdalom formájában - mondja Ági. Vagyis ha egy nő nem éli meg, elutasítja, elfojta a maga tüzes teremtő női erejét, az testi szinten épp a női szerveinél fog tüneteket okozni. Erről is szó esik a kétnapos tréning során.

A másik nagy probléma, amivel foglalkozunk a kurzus során, a ciklikusság, amit, mint a női lét alapvető sajátságát, mára már teljesen kiküszöböltük az emberi vívmányokkal az irodaházak rengetegében: tél vagy nyár, esik vagy süt, reggel vagy sötétedés, majdnem mindegy, mert belül állandó a környezet. A nőt ez a lét megbetegíti. Amikor elvárás egy nőtől, hogy a ciklusa bármelyik szakaszában mindig ugyanúgy működjön, mindig állandó, sőt, növekvő teljesítményt nyújtson, mint egy férfi, addig ez a társadalmi lét gyilkolja a nőket. Na nem szó szerint, hanem betegségek formájában. A szexualitás, az altesti „dologok" pedig még ma is tabunak számítanak, ezért a nők már csak akkor beszélnek ezekről a problémáikról, amikor már orvoshoz kell fordulniuk. Szerintem ez borzasztó.

A szexualitás, az altesti „dologok" pedig még ma is tabunak számítanakForrás: Thinkstock
Anna, marketing menedzser
Egy barátnőm mesélt a tréningről, és eleinte csak legyintettem. Ha te így akarod tölteni a hétvégéd, te tudod...Utána elmesélte, mikről beszélgettek, és akkor rájöttem, erre nekem is szükségem van. Pontosan azért, ahogy regáltam rá, akkor is a férfi energiám dolgoztak bennem, elő kellett hoznom a női énem. Azóta rendszeresen gyakorlom az ott tanultakat, és érzem, hogy egy hosszú, de jó irányba tartó útra léptem.

A tréning célja, hogy tudatosítsam, hogy a két nem különböző módon működik, és ami a férfi esetében nyerő stratégia, ugyanaz egy nőnél csak részben lesz az. És nem azért mert a nők gyengék, hanem azért mert a mi testi-lelki felépítésünknek ez a világ nem kedvez. Nem harcolni kell a férfiak és a férfias világ ELLEN, mert ez férfi habitus, hanem felvállani és megélni a nőiességet. Egy nő minél inkább kemény a viselkedésében, annál inkább nyírja ki saját maga nőiességét a női szervein keresztül.

Azonban fontos, hogy az elméleti tudást tudatosan elhozzuk a test szintjére, ezért szól a tanfolyam első napja a nőiességről testi, lelki, spirituális szinten, a második nap pedig a testtudatosság kialakításáról.

Mit jelent ez pontosan?

A légzés és a csípő tudatosítását, és a 3 medencealapi zár felfedezését.

A Nőiesség központi tartó oszlopa a hüvely. És a hüvelyi orgazmus szempontjából nagyon fontos ismerni, és jóba lenni vele. A hüvelyi orgazmus ugyanis a hüvelyizmokban elraktorozott negatív érzéseket segít felszabadítani, ezáltal gyógyítja a nő lelkét, testét.

A nőiesség tréning a légzés és a csípő tudatosításával, és a 3 medencealapi zár felfedezésével foglalkozikForrás: Thinkstock

Azért is beszélek sokat a tréningen a szexualitásról, az orgazmusról, mert úgy látom, elég hiányosak az ismeretek ezen a tabuizált területen, pedig megannyi probléma megoldásának kulcsa rejlik a témában.  

A tréning ötletét a fent említett felismerések adták. Én is keresztülmentem azokon a szakaszokon, amik ilyen jellegű problémákhoz vezetnek: rossz párkapcsolat, ennek a testi jelei, elhízás, enyhe méhsüllyedés, csigolyaszalag szakadás, sorolhatnám még. Egy a lényeg: nem voltam boldog, a testem pedig ezt kitűnően megmutatta, mint egy kíméletlen, de igaz tükör.

Ami a legjobban motivált, hogy segítsek azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön. Ahogy nekem sikerült, úgy sikerül másnak is, hisz nőként az alapvető természetünk a teremtés és a megújulás képessége.

Mindenkiben ott ez a hatalmas, kiapadhatatlan erő, csak nem tanítják sehol ennek tudatosítását, használatát. Pedig csodákra képes vele mindenki!