Lady Gaga maga jelentette be, hogy komoly betegségben szenved, ami miatt lemondta 10 európai koncertjét is. Kiderült, hogy fájdalmaira nincsen gyógymód, csak enyhíteni tudják a tüneteket. 

Egészségi okokból lemondta Lady Gaga európai turnéjának utolsó állomásait, melyet szombaton jelentett be a koncertet szervező iroda. Az énekesnő komoly fájdalmakkal küzd, ezért nem tudja teljesíteni a fellépéseket. Kiderült, hogy a sztár egy bizonyos fibromyalgia nevű betegségtől szenved, ami egy nagyon alattomos kór.

Lady Gaga betegségére nincsen gyógymódForrás: Getty Images for NARAS/2018 Kevin Mazur/Kevin Mazur

Diagnosztizálni is nehéz, ráadásul nagyon nagy fájdalmakkal jár. Mint kiderült, gyógymód sincs erre a betegségre. Csak annyit tehetnek, hogy a tüneteket kezelik, és próbálják minél elviselhetőbbé tenni a betegek számára, de nincs kimondott kezelése a kórnak. Az életmódváltás alapvető a betegség tüneteinek enyhítésére, ezen kívül a fájdalomcsillapító gyógyszerek segíthetnek, valamint a stressz minimalizálása. A fibromyalgia ugyanis nagyon sok mindenre kihat, de főként az izmokat és a lágy szöveteket érinti. A legfőbb tünetei közé tartozik az egész testre kiterjedő izom- és ízületi fájdalom, a fáradékonyság, a depresszió, a szorongás, illetve a csökkent fájdalomtűrés és a nyomásérzékenység a test bizonyos pontjain.