Sinead endometriózisban szenved, és közösségi oldalán szeretne támogatást nyújtani a sorstársainak.

Sinead évek óta küzd endometriózissal. Hogy ne egyedül kelljen elviselnie az ezzel járó terhet, és hogy másoknak is segíthessen, létrehozott egy Facebook-oldalt, amelyet már több mint 10 ezren követnek.

Nemrég egy olyan fotót osztott meg a közösségi oldalán, amelyen a hasa lila árnyalatú, mintha zúzódások lennének rajta.

Az, hogy az endometriózis láthatatlan, nem jelenti azt, hogy nincs ott. Képzeld el, hogy a saját tested önmagad ellen dolgozik. Képzelj el egy rákot, amely nem öl meg, de egész életedben veled marad. Képzeld el, hogy nincs rá gyógymód.”

A lánynál 2016-ban diagnosztizáltak endometriózist. Akkor döbbent rá, hogy a betegség miatt lehetséges, hogy soha nem lehet majd gyereke.

Az elején hamis információkkal láttak el az orvosok. Volt, aki azt mondta, szülj egy gyereket és meggyógyulsz. Míg más azt mondta, akkor gyógyulok meg teljesen, ha kiveszik a méhemet... Ezután egy szorongó és depressziós időszak következett az életemben” – idézi Sinead szavait a The Sun.

A lány elmesélte, hogy a fájdalom, amit érez, arra hasonlít leginkább, mintha egy tűzijáték robbanna fel a hasában, vagy egy macska akarna onnan kimászni. Vagy mintha ő lenne egy halloweeni tök, amit ki akarnak vájni...

A diagnózis felállítása után az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk a testében lévő összenövéseket, de a fájdalom három hónap múlva visszatért.

Legutóbb a méheltávolítást javasolták neki az orvosok, ő azonban gyereket szeretne, ezért nem vállalkozik erre a beavatkozásra.

Szeretném, ha a blogom arra szolgálna, hogy segítsük egymást azokkal, akik ebben a betegségben szenvednek. Hogy mindenki tudja, nincs egyedül és közösen küzdeni is könnyebb.”