A színpadon viccelődik akár az orvosi dolgokkal is Orosz György humorista, ám az életben már komolyan szembenézett a halállal. Gyógyíthatatlan betegséggel küzd. 

"Én tényleg szembenéztem a halállal! Most már persze viccelődök ezen, mert szerintem az életet csak így szabad élni. De valóban nagy volt a baj" – mesélte Orosz György humorista, a Stand Up Comedy Humortársulat vezetője a Blikknek. Az úgynevezett Crohn-betegséggel küzd, amely az emésztőrendszer folyamatos gyulladását jelenti. 

Orosz György gyógyíthatatlan betegséggel küzdForrás: Orosz György/Facebook

Egy huszonéves korában elvégzett szűrővizsgálaton találtak egy foltot, ám nem vette komolyan, mivel fájdalmat nem érzett. "Nekem pedig nem fájt, nem érzek ugyanis fájdalmat, ebben is furán működik a szervezetem" – fogalmazott Orosz György. Később éveken át küzdött a lázzal, rendszeresen járt vérvételre, ám nem találtak semmit. Valamilyen trópusi vírusra kezdtek gyanakodni, a fertőzőosztályon kezelték, amikor kiderült, hogy Crohn-betegsége van. 

"Ekkor jött a java: a létező összes tükrözésben részem volt. De legalább kiderült, hogy életveszélyben vagyok. Merthogy már egy kézilabda nagyságú gyulladt rész volt bennem, a bélrendszerem, a gyomrom, az epém mind gyulladt volt. Az orvosom szerint a fájdalomtól sikítva kellett volna magzatpózban fetrengenem a padlón" – árulta el a humorista. A betegsége gyógyíthatatlan, de már együtt tud vele élni. Figyelnie kell az életmódjára, zöldséget és gyümölcsöt például egyáltalán nem ehet.