Hámozott, szeletelt almától kezdett el fuldokolni Neihana Renata a bölcsődében. A gondozók nem tudtak rajta segíteni. Olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy lebénult. 

Neihana Renata 22 hónapos volt, amikor a bölcsődében a gondozónők uzsonnára hámozott, szeletelt almát adtak neki. A kisfiú fuldokolni kezdett tőle. Úgy tudni, hogy a gondozók nem alkalmazták az ilyenkor szokásos Heimlich-műfogást, csupán kézzel próbálták kipiszkálni az almát a gyermek torkából – írja a Daily Mail. 

Harminc percre megállt a gyerek szíve, ennyi idő alatt pedig olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy lebénult. Az Új-Zélandon élő család nem hibáztatja a bölcsőde személyzetét, ám az előtt értetlenül állnak, hogy gyermekük miért kapott almát, mikor az a magas kockázatú élelmiszerek között van. 

A nyers alma magas kockázatú étel a kisgyermekek számáraForrás: Shutterstock

Azt ajánlják ugyanis, hogy enyhén pürésítve fogyasszák az ilyen korú gyerekek. Az édesanya, Marama feladta az orvosi karrierjét, hogy a nap 24 órájában gyermekét ápolhassa. Az eset még 2016-ban történt, a kicsit állapota azóta sem javult. 

A ChildForum nevű gyermekvédelmi csoport közzétett egy jelentést, mely szerint az eset elkerülhető lett volna, ha a gondozók nem adnak nyers almát a gyerekeknek.