Komoly műtéten esett át Muri Enikő: eltávolították az egyik petefészkét

Fotó: Csányi István/Facebook/Muri Enikő -
műtét Muri Enikő petefészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Muri Enikő hálás magának azért, hogy soha nem mulasztja el az évente esedékes nőgyógyászati vizsgálatokat. Ha nem foglalkozik a rendszeres kontrollal, később akár nagyobb baj is lehetett volna. 

„Komolyan veszem a nőgyógyászati szűréseket, mindig jó előre foglalok magamnak időpontot" – mesélte a Sugarloaf zenekar énekesnője a Story magazinnak.

„Egy öt centiméteres, kissé elmeszesedett cisztát találtak a jobb oldali petefészkemben. A nőgyógyászom akkor még látott esélyt arra, hogy akár fel is szívódhat. Azt javasolta, hogy fél év múlva ismételjük meg a vizsgálatot. Bizakodva tértem vissza öt hónap elteltével, de nagyon rossz hírt kaptam sajnos: a ciszta a duplájára nőtt, már tíz centi hosszú lett... Sírhatok? – kérdeztem az orvost könnybe lábadt szemmel. Tudtam, nincs más választásom, hamarosan megoperálnak..." - tette hozzá Enikő, és elmondta, a műtétet megelőző vizsgálaton körvonalazódott, hogy a helyzet rosszabb, mint először gondolták, így nem csupán a cisztát távolítják el, hanem Enikő petefészkét is ki kell venni.

"Kérdeztem az orvosomat, hogy mennyire látja veszélyesnek az állapotomat. Egy tízes skálán kilences – felelte" - idézte fel az énekesnő.

Fotó: Csányi István/Facebook/Muri Enikő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.