Szétválasztott sziámi ikrek: újabb műtéten esett át egyikük

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány -
szétválasztás műtét sziámi ikrek India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dakkai kórházban szétválasztott sziámi ikrek egyike rekonstrukciós műtéten esett át, másikuk súlyos szövődmény után lábadozik. 

A szétválasztott sziámi ikerpár egyik tagja újabb műtéten esett át közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken az MTI-vel. Az alapítvány csapatának vezető orvosai - Pataki Gergely, Csókay András és Csapody Marcell - szeptember 9-én visszautaztak Dakkába, hogy felmérjék az augusztus elején szétválasztott bangladesi ikrek állapotát és megkezdjék a műtétsorozat negyedik szakaszának, a rehabilitáció és a koponyarekonstrukció tervezését, illetve kivitelezését.

Újabb műtéten esett át a szétválasztott sziámi ikerpár egyik tagja Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Ez utóbbit Rabián - aki már öt nap után magához tért, s azóta fejlődik, beszél és játszik, így már elhagyhatta az intenzív osztályt - el is végezték;

a gyermek ötórás plasztikai sebészeti beavatkozáson, koponyarekonstrukciós műtéten és hegplasztikán van túl.

Az orvosok Pataki Gergely vezetésével szeptember 11-én végezték el a beavatkozást a kislányon.
Közölték azt is, hogy Rukiánál a szétválasztó műtét utáni 33. napon súlyos agyi bevérzés lépett fel, aminek következtében az addig folyamatosan javuló állapotú, a tudathatárt elérő gyerek állapota jelentősen romlott, azonban végtagjait mozgatja, szemét kinyitja. Nála a felépülés várható mértékéről felelős nyilatkozat most még nem tehető - írta az alapítvány.

Gáspár Evelin a cukorbetegség küszöbére kerülhet, ha így folytatjahttp://www.life.hu/drlife/20190913-gaspar-evelin-a-cukorbetegseg-kuszobere-kerulhet-ha-igy-folytatja.htmlGáspár Evelin orvoshoz fordult panaszaival, és kiderült, hogy a koplalással komoly károkat okozott szervezetében.Dr. LifeOrigoSzédülés, és ami mögötte lehethttp://www.life.hu/drlife/20190912-szedules-es-ami-mogotte-lehet.htmlSzédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása, és forgó jellegű egyensúlyvesztést tapasztalunk, akkor már komolyan kell foglalkozni a jelenséggel.Dr. LifeLeukémiában szenved Karel Gotthttp://www.life.hu/drlife/20190912-leukemiaban-szenved-karel-gott.htmlLeukémiában szenved Karel Gott legendás cseh énekes - jelentette be a közösségi oldalán. Dr. Life--Rossz hírt kapott orvosától Szabó Zsófi: diétáznia kellhttp://www.life.hu/drlife/20190912-rossz-hirt-kapott-orvosatol-szabo-zsofi-dietaznia-kell.htmlEgészségi okok miatt kell diétáznia Szabó Zsófinak. A műsorvezető inzulinrezisztenciával küzd. Dr. LifeOrigoKiengedték a kórházból Pécsi Ildikó férjét, Szűcs Lajosthttp://www.life.hu/drlife/20190912-kiengedtek-a-korhazbol-pecsi-ildiko-ferjet-szucs-lajost.htmlPécsi Ildikó férjénél, Szűcs Lajosnál korábban vastagbéldaganatot diagnosztizáltak: műtötték, többször is kórházba került. A színésznő most jó hírt közölt: "Édesjólajosom" itthon van.Dr. LifeOrigoAbaházi Csaba arckezeléssel fiatalítja bőréthttp://www.life.hu/drlife/20190911-abahazi-csaba-arckezelessel-fiatalitja-boret.htmlA Sláger FM műsorvezetője nem szégyelli bevallani, hogy arcbőrének változása – amely a fogyás következtében ereszkedett meg – kimondottan zavarja. Abaházi egy szépészeti beavatkozással igyekszik javítani a helyzeten. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.