Müller Cecília koronavírus háziorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A keddi sajtótájékoztatón az Operatív Törzs az új napi adatok tájékoztatása mellett közölte, hogy tíz napra csökkent a karantén, illetve Müller Cecília ismertette, hogyan is zajlik most a háziorvosi ellátás.

Az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján közölte, 876 új állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és elhunyt 3 krónikus beteg. Ezen kívül közölték, tíz napra csökkent a kötelező házi karantén időtartama.

Müller Cecília ismertette a háziorvosi ellátás menetét. Forrás: MTI/Kormany.Hu/Botár Gergely

Müller Cecília azt is tisztázta, hogyan is zajlik most a háziorvosi ellátás.
Elmondta, aki a koronavírus tüneteit észleli magán, ne menjen be a rendelőbe, telefonon kérje a háziorvosa segítségét, aki ha úgy ítéli, megrendeli a tesztet a beteg részére.

Ha nem merül fel a koronavírus gyanúja, úgy időpont kérése javasolt a rendelőbe, hogy a tömeget elkerüljük. Az országos tisztifőorvos a gyógyszer felíratását is telefonon keresztül kéri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.