A szakértő elmondta, mit kell tenned, ha szeretnél végre egy jót aludni éjszaka

mobiltelefon hálószoba egészség alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan küzdenek azzal, hogy nem tudnak este elaludni vagy felébrednek éjszaka és nem tudnak visszaaludni. Dr Lindsay Browning szerint tehetünk azért, hogy többet és jobban aludjunk éjszaka.

A legtöbb ember azt gondolja, hogy normális, ha nem tud éjszaka jól aludni és nagyon nem is akar változtatni rajta. Pedig mindannyian tehetünk az alvásunk minőségi változásáért. Az alvásterapeuta szerint az első és legfontosabb lépés, hogy ne vigyük be a hálószobába a mobiltelefonunkat - írja a The Sun.

Dr. Lindsay elmondta, hogy ennek két veszélye is van. Egyrészt az ember elalvás előtt hajlamos görgetni a posztokat a különböző közösségi média oldalakon és mielőtt észbekapna, már fél órát el is vett az alvásidőből. Másrészt a kék fény, amit a telefon áraszt magából, megzavarja testünk ritmusát. A telefonból áradó fény ugyanis azt mondja az agyunknak, hogy nap közepe van és nem kell még aludnunk. Ha feltétlenül szükséges ágyban használnunk a telefont, akkor állítsuk "éjszakai módra".

alvászavar álmatlanság Forrás: Shutterstock

Dr. Lindsey Browning még az alábbiakat is javasolja:

  • Ne dolgozz az ágyból.
  • Ne tornázz lefekvés előtt, mert felviszi a pulzusodat.
  • Ne igyál alkoholt lefekvés előtt, mert rontja az alvás minőségét.
  • Egy pohár tej mindig segít az elalvásban.
  • Lefekvés előtt vegyél egy forró fürdőt, olvass vagy hallgass zenét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.