105 napig volt intenzíven koronavírussal a tatai nővér, még mindig nem épült fel

intenzív osztály koronavírus gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly májusban kapta el a koronavírust egy tatai nővér, akinek ezután 105 napot kellett az intenzíven töltenie. Már otthon van, de még mindig nem gyógyult fel teljesen.

A nővérként dolgozó Nagy Gergelyné Hajnalka még az első hullámban fertőződött meg koronavírussal. Állapota súlyosra fordult, és az intenzívre került. 68 napig tartották mélyaltatásban, 42 napig műtüdő segítségével tudott csak lélegezni.

Csupán tavaly októberben mehetett haza, de a gyógyulási folyamat még most is tart.
"Havonta járok vissza a Korányiba vizsgálatokra, de a háziorvosommal is folyamatos kapcsolatban vagyok. Most az immunrendszerem erősítése a cél, hiszen sem a tüdőm, sem a vesém nem működik még mindig megfelelően" – árulta el a kemma.hu-nak a nővér.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Hajnalka izmai is teljesen leépültek a betegség következtében. Szerencsére már sokat javult a helyzet, de a járás illetve a tárgyak megfogása még mindig nehezen megy neki.
Az asszony gyógytornával, immunerősítőkkel és házimunkával próbál gyógyulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.