Billy Porter bevállalta: "Így néz ki egy HIV-fertőzött ember"

Coming out Billy Porter előadóművész HIV-fertőzöttség vallomás divatdiktátor HIV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
14 éve diagnosztizálták a színészt és divatdiktátort HIV-fertőzéssel. A sztár vallássosága miatt igyekezett titokban tartani betegségét, most viszont úgy gondolja, hogy az igazság kimondása vezethet a gyógyuláshoz.

Billy Porter elmondása szerint ő még abban a generációban nőtt fel, akinek tisztában kellett volna lennie a veszélyekkel, mégis megtörtént a dolog.

- mesélte a sztár a The Hollywood Reporter-nek.

Billy Porter a vörös szőnyegen Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Frazer Harrison

Teljesen véletlenül derült ki, hogy HIV pozitív. Talált egy fenekén egy duzzanatot és azt ment el kivizsgáltatni. A kezelőorvos megkérdezte, akar-e HIV tesztet csináltatni, a színész pedig rávágta, hogy miért ne. Amikor meglett az eredmény, az orvos leült vele, ránézett és akkor már tudta, hogy baj van.

Porter lassan mindenkinek elmondta a szörnyű hírt, kivéve az édesanyjának. Élni akarta az életét, karriert akart csinálni, ezért jobbnak látta nem világgá kürtölni betegségét. Nem akarta, hogy diszkriminálják egy amúgy is diszkriminatív szakmában. Próbálta elzárni és tudomást se venni róla. De a karantén neki is sokat tanított, segített neki szembenézni betegségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.