Áttörés jöhet az Alzheimer-kór kezelésében: ezzel a módszerrel értek el sikereket

Forrás: 123rf.com -
siker Alzheimer-kór kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alacsony intenzitású ultrahanggal ért el sikert egy nemzetközi kutatócsoport a kognitív képességek helyreállításában, ami áttörést hozhat például az Alzheimer-kór nem invazív kezelésében.
Forrás: 123rf.com

Az ultrahang egyedüli alkalmazása elkerülhetővé tette, hogy át kelljen hatolni a vér-agy gáton, nagyobb hozzáférhetőséget és kevésbé invazív kezelési módot nyújtott.

Mi az Alzheimer-kór?

Elsősorban az időskor betegsége, amely:a gondolkodás és a megismerési funkciók beszűkülésével, demenciával, viselkedés- és magatartásváltozással, gyors biológiai leépüléssel járó degeneratív kórkép. Előbb a szellemi képességek épülnek le, az idő előrehaladtával a beteg az önellátásra is alkalmatlan lesz. Olvasd tovább...

A most publikált kutatás különösen fontos Ausztráliában az elöregedő népesség miatt. Becslések szerint 2021-ben 427 ezer demenciában szenvedő ember élt a kontinensországban, de nagyobb gyógyászati áttörés nélkül 2058-ra a számuk várhatóan egymillió fölé emelkedik.

Jelenleg a demencia kezelésében a tüneti kezelés áll az előtérben, de az új módszer lehetőséget nyújt rá, hogy a probléma gyökeréhez jussanak el. Jürgen Götz hangsúlyozta, hogy a felfedezett ultrahangos terápia

egy olyan nem invazív módszer, amely segíthet az idős emberek kognitív képességeinek javításában.

Nemcsak a demencia degeneratív hatásait képes csökkenteni, hanem helyre is tudja állítani a kognitív funkciót az időseknél. A felfedezést klinikai vizsgálatokkal is tesztelik majd.

Az Egyesült Államokban vitatott hatású gyógyszert engedélyeztek korábban.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.