Kórházba került az SMA-s Zsombi: édesanyja elmondta, mi történt

SMA Zsombi betegség SMA kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kis Zsombi elkapott egy vírust, ami annyira elhúzódott nála, hogy inkább befeküdtek a kórházba. Az édesanyja szerint ez most az összes SMA-s gyermeken végigmegy.

A kórházban segítséget kapott a kis Zsombi, eltávolították a rengeteg váladékota tüdejéből.. A betegsége orrfolyással indult, majd köhögni kezdett, végül váladékos lett a tüdeje.

"Bementünk Miskolcra, hogy nézzenek rá Zsombira a Bethesda kérésére, mert nagyon elhúzódott ez a köhögés nála. Rosszak voltak az eredményei és nem is igazán javultak, ekkor mentünk át mentővel a Bethesdába, mert már nem engedtek el minket. A gyereknek is nagy élmény volt, hogy mentővel utazhatott, de egyébként nem volt rá szüksége, csak a biztonság kedvéért mentünk úgy a szakemberek javaslatára. Azt mondták, hogy nem tüdőgyulladása van, hanem annyira sok a váladék, hogyha nem megyünk időben, akkor akár váladékdugó is kialakulhatott volna a tüdejében. Akkor pedig nem lett volna átjárható a két tüdeje, ami komoly probléma lett volna. Így idejében elkaptuk szerencsére. A Bethesdában kaptunk pluszban olyan dolgokat, amik segítettek fellazítani ezt a váladékot. Egy hosszú hetes szenvedés árán kijött, tehát egy hetet töltöttünk a Bethesdában. Még mindig van neki egy kicsi, de már hazaengedték, mert sokkal jobban van, itthon gyógyulgat, nagyjából tiszta a tüdeje" - mondta az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.