14 hónapja covidos egy férfi: eddig 78 tesztje lett pozitív

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
járvány teszt koronavírus pozitív teszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A török férfi már 14 hónapja folyamatosan fertőzött, 78 tesztből egyetlen negatívat sem tudott produkálni.

Az 56 éves török férfi 14 hónapja képtelen kigyógyulni a koronavírusból, így hivatalosan ő a leghosszabb ideje covidos páciens Törökországban - írja az Independent.

Muzaffer Kayasan legelőször az első hullám alatt betegedett meg, majd később újra elkapta a fertőzést, ami azóta is tart. Összesen kilenc hónapot töltött kórházban, ezt követően pedig ötöt otthonában. A férfi 2020 novembere óta ki sem lépett az utcára. Az azóta eltelt 14 hónapja minden egyes tesztje pozitív lett.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az orvosok szerint ennek oka, hogy a férfinak gyenge az immunrendszere, továbbá leukémiás. Emiatt családjával is csak az ablakon keresztül tarthatja a kapcsolatot.

Minden megpróbáltatás ellenére a férfi jól van és optimistán fogja fel helyzetét. "Biztosan a női verzióját kaptam el a Covidnak, azért van ennyire megőrülve értem" – mondta Muzzafer, aki a folyamatos betegeskedés miatt még a vakcinákat sem vehette fel.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

8883 új fertőzöttet igazoltak február 16-ra, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 730 366-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A koronavíruson átesett emberek tüdejében maradandó károkat okozhat a betegség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.