Friss hazai adatok: tegnapról mára megduplázódott az új fertőzöttek száma

halottak száma fertőzöttek száma koronavírus fertőzöttek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
8883 új fertőzöttet igazoltak mára, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 730 366 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Tegnap 4411 volt az új fertőzöttek száma. Elhunyt 97 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 42 851 emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 478 480 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 209 035 főre csökkent. 5166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 203-an vannak lélegeztetőgépen. A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, csütörtöktől-szombatig pedig újabb oltási akció lesz.

Februárban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton van oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat. Bővebben a februári oltási akcióról itt tájékozódhatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.