Viviane de Queiroz Pereira fing szellentés bélgáz kórház gázképződés puki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly egészségügyi problémákat is okozhat, ha valaki hosszú ideig visszatartja a szellentést. Ennek itta meg a levét a népszerű fiatal énekesnő is, akinek orvosi segítségre lett szüksége.

Viviane de Queiroz Pereira, vagy ismertebb nevén Pocah gyomorfájdalmakkal került kórházba. A 27 éves brazil énekes eleinte nem vett tudomást a fájdalomról, de egyik nap annyira elviselhetetlenül görcsölt a hasa, hogy bevitték a kórházba. A fiatal szépség problémáit az okozta, hogy nem mert a barátja előtt szellenteni, a gázok pedig feszítették a bélrendszerét.

Pocah úgy gondolta, kínos, ha a párja előtt pukizik, ezért szándékosan visszatartotta a gázokat.

Nem volt "fingóviszonyban" a barátjával Forrás: Instagram/Pocah

Egy szakértő szerint ez azonban komoly veszélyekkel is járhat. Dr. Faraz elmondása alapján egy egészséges ember naponta húsz alkalommal szellent. A gyomorban az emésztés salakanyagaként természetes módon képződik gáz, amely keveredik azzal a levegővel, amelyet evés és ivás során bejuttatunk az emésztőrendszerbe.

Ennek a gáznak valahol távoznia kell. Ha visszatartjuk a szellentést, akkor a doktor szerint egy idő után felerősődik a böfögés és büdös lesz a leheletünk.

– tette fel a bizarr kérdést a szakértő a DailyStar cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.