Tombol a koronavírus Kínában: Rusvai elmondta, mire számíthatunk itthon

fotó: Talán Csaba -
Kína covid Rusvai Miklós Magyarország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi napokban egyre több cikk születik arról, hogy ismét tombol a covid-járvány Kínában, ott, ahonnan az egész betegség elindult "világhódító" útjára három évvel ezelőtt.

A hazai koronavírus-járvány első és második hulláma miatt megállt az élet, sokan kerültek súlyos állapotba, és sajnos rengetegen belehaltak a betegségbe vagy a szövődményeibe. Az elmúlt hónapokban azonban fokozatosan szelídült a vírus, valamint rengetegen megszerezték az immunitást, így se lezárásra, se karanténra nincs már szükség.

Rusvai Miklós Fotó: Talán Csaba

A kínai helyzet azonban aggodalomra adhat okot, de Rusvai Miklós virológus szerint nem kell tartani egy újabb súlyos járványtól.

– mondta a Ripostnak a szakértő, majd hozzátette, hogy a fejlett országokban a vakcináknak és a nyájimmunitásnak köszönhetően kialakult egyfajta védettség a coviddal szemben. Rusvai emellett úgy véli, a koronavírus nem fog eltűnni, viszont elsősorban majd a kisgyerekek fogják terjeszteni, és ők viszik haza azt a szülőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.