Tovább élhetnek a potencianövelőt fogyasztó férfiak

Forrás: Health America -
egészség potencianövelő viagra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A merevedési zavar kezelésére kifejlesztett orvosságok csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések miatt bekövetkező korai elhalálozás kockázatát.

Robert Kloner, a Huntington Medical Research Institutes kutatója és csapata több mint 23 ezer amerikai férfi 14 éven át felhalmozott orvosi adatait elemezte, összehasonlítva azokat 48 ezer olyan személy leleteivel, akik nem kaptak hasonló gyógyszert. Az alanyoknak korábban foszfodiészteráz-5 gátlót (PDE5-gátlót) írtak fel – többek között ez a hatóanyag alkotja például a Viagrát is.

Forrás: Health America

A kutatásban részt vevő férfiaknál 39%-kal kisebb volt a halálozási arány szív- és érrendszeri betegségekben, 25%-kal csökkent a más okokból adódó halálozások száma, valamint 13%-kal kisebb volt a szívroham esélye. A magasabb dózisokat szedő alanyok még nagyobb védelmet élveztek. A PDE5-gátlók szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásai már régóta ismertek, de további kutatásokra van szükség a jelenség alaposabb megértéséhez – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.