Selma Blair nyilatkozott betegségéről: a színésznő több éve harcol a szklerózis multiplexszel

Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Amy Sussman
Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Amy Sussman -
betegség színésznő szklerózis multiplex Selma Blair remisszió
Selma Blairnél még 2018-ban diagnosztizáltak szklerosis multiplexet. A színésznő akkor összeomlott nemrégiben azonban arról beszélt, hogy bár vannak nehézségei, 2021-óta remisszióban van, nincsenek újabb tünetei, ami már önmagában ok az örömre. 

Az 51 éves színésznő a minap a People-nak adott ínterjút, amelyben elmesélte, hogy vannak olyan tünetek, amelyek már nem múlnak el, mint például a dystonia, viszont 2021 óta nem jöttek elő egyebek, így összességében azt mondhatja, jól van.

A National Institutes of Health definíciója szerint a dystonia egy neurológiai mozgászavar, amelyet az SM-betegek gyakran megtapasztalnak. A dystoniát önkéntelen izomösszehúzódások jellemzik, amelyek fájdalmasak is lehetnek.

„Gyakran nagyon elfáradok. Ezt még ma is nehezen élem meg. Ilyenkor muszáj beiktatni egy pihenőnapot. Máskor azonban aktív és boldog vagyok" – beszélt állapotáról a színésznő, aki egy nem akármilyen ruhabemutatón vesz részt október 6-tól.

Selma Blair ma már vállalja, hogy a járóbot biztonságot ad neki Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Amy Sussman

Blair arról is beszélt, eleinte igyekezett tudomást sem venni a tüneteiről, majd, amikor kiderült, egy ideig titkolta a betegségét, félt, hogy így nem foglalkoztatják majd. Ám a tünetei fellángolásakor úgy érezte, meg kell szólalnia, és a külvilág előtt is fel kell vállalnia az állapotát. Legutóbbi Vouge-címlapfotóján járóbottal szerepel. A sztár a magazinnak készült interjúban kifejtette, célja hogy a fiatalokat is ösztönözze a segédeszköz használatának felvállalására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.