Népszerű, őszi gyümölcs javíthatja a látást idős korunkban: érdemes naponta fogyasztani

Forrás: Shutterstock -
kutatás idős kor egészség látás szőlő
A szőlőnek több egészségügyi előnyét ismerjük, most azonban egy új tanulmányból az is kiderült, mindennapi fogyasztása javíthatja a látást idős korban.

Azt mindenki tudja, hogy a táplálkozásunk és az egészségünk nagy mértékben összefügg és azt sem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás mennyire jótékony hatással van a szervezetünkre.

Most a szőlő került egy új kutatás fókuszába, amellyek kapcsolatban megállapították, hogy lassítja a szemromlást idős korban.

A tanulmány kimutatta, hogy azoknak az időseknek, akik négy hónapon keresztül naponta másfél csésze szőlőt fogyasztottak, javult a szemük egészsége - idézi a Food & Function tudományos folyóiratot a Mirror.

A szőlő jó hatással van a látásunkra (is) Forrás: Shutterstock

A szembetegségek és a látásproblémák leginkább az idősebb korosztályban fordulnak elő, és a kutatók szerint ezeknek a betegségeknek az oka az AGE-k felhalmozódása. Ezek olyan káros vegyületek, amelyek akkor képződnek, amikor a fehérje vagy a zsír cukorral keveredik a véráramban. A szőlő pedig amellett, hogy gazdag C-vitamin forrás, tele van antioxidánsokkal, amelyek megakadályozhatják a szervezet AGE-termelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.