Azt hazudta, hogy rákos, 15 milliót csalt ki a gyógyulására adományozóktól a fiatal influenszer

adomány daganatos betegség csalás gyógyulás kezelés
Átverte a világot a 19 éves influenszer, azt hazudta, hogy több rákos megbetegedéssel is küzd.

Madison Russo a közösségi médiában számolt be betegsége alakulásáról, olyan képeket is posztolt, ahol ágyban fekszik és infúzióra van kötve. Rengeteg emberből csalt ki pénzt, akik a gyógyulásában akarták segíteni őt.

Madison létrehozott egy GoFoundMe-oldalt, ahol adományokat gyűjtött az állítólagos kezeléseire és a gyógyulásra. Azt állította, hogy hasnyálmirigyrákja, leukémiája és gerincdaganata van. Közel 40 ezer dollárt (15 millió forint) gyűjtött össze majdnem 500 adakozótól.

A lány elég hamar lebukott, a rendőrség közzétette azokat az orvosi papírokat, melyek azt igazolják, hogy sosem volt beteg. Russót letartóztatták, és lopás miatt eljárást indítottak ellene. Az ügyében a napokban született ítélet, 10 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, közmunkát kell végeznie, valamint bírságot és kártérítést is kell fizetnie.

Az üggyel kapcsolatban a GoFoundMe is közleményt adott ki: minden károsultat megnyugtattak, hogy visszakapják a pénzüket - írja az Unilad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.