Súlyos betegséget okozó avokádótárolási módszer terjed a közösségi oldalakon - Ne kövesd, ha jót akarsz magadnak

Forrás: Shutterstock -
listeria betegség szalmonella baktérium avokádó
Az utóbbi időben a közösségi médiában terjedő trend szerint van egy módszer, amellyel sokáig friss marad az avokádó. Szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, megbetegedhetünk, ha ezt követjük: inkább együk meg a gyümölcsöt, miután megvásároltuk. 

Sokan zseniálisnak találják azt az avokádótárolási hacket, amely a TikTokon terjed. A lényege röviden: amikor hazavisszük a gyümölcsöt, tegyük vízbe, ami lelassítja az oxidációt, így elkerülhetjük azt, hogy megbarnuljon.

Káros avokádótárolási hack terjed a TikTokon. A szakértők figyelmeztetnek: ne kövessük Forrás: Shutterstock

Az egészségügyi szakemberek szerint a módszer nem hogy nem zseniális, hanem egyenesen hátborzongató: ugyanis a víz tökéletes táptalaja a kártékony baktériumok szaporodásához, ami gyomor- és bélfertőzéshez vezethet.

Az avokádóról tudni lehet, hogy nagyon egészséges, ám nem zöldség, hanem gyümölcs. Ma már szinte bárhol beszerezhető és amennyiben kellően puha gyümölcsöt választunk, rögtön fogyasztható.Rengeteg tápanyagot és antioxidánst tartalmaz, például folsavat, Omega 3-at, magnéziumot, káliumot, luteint és rostot. Ezen kívül gazdag A-, C-, D-, E-, K-vitamonokban és a B csoport vitaminjaiban is. És ha ez még nem lenne elég, van még benne réz, mangán és vas is. A további jótékony hatásairól itt írtunk, ebben a cikkünkben pedig avokádóból készült alkotásokat nézegethetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.