méregtelenítés diéta tisztítókúra egészség dietetikus Györki Niké fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várd fitten a jó időt, szabadítsd meg testedet a télen felhalmozódott méreganyagoktól! Györki Niké, a Life.hu dietetikusa összeállított egy tavaszi tisztítókúrát, hogy felfrissüljön tested, lelked!Mielőtt belekezdenél a kúrába, feltétlenül olvasd el első cikkünket, ahol az egész heti bevásárlólistát és minden fontos tudnivalót megtalálsz!

Thinkstock
Thinkstock

És elérkezett az utolsó nap. Gratulálok a kúra teljesítéséhez! Nagyon fontos, hogy ezután is tartsuk magunkat bizonyos szabályokhoz! Próbáljunk meg a mindennapokban is 5 alkalommal étkezni! Kerüljük a cukrozott ételeket/italokat, édességet se fogyasszunk minden nap! Hetente legfeljebb 2 alkalommal csábuljunk el az édes finomságok láttán, és akkor is válasszunk túrós, joghurtos, gyümölcsös nassolnivalókat. Együnk minél több nyers és hazai zöldséget, gyümölcsöt! Válasszuk a szezonális, friss árukat! Részesítsük előnyben a sovány húsokat/halakat, tejet és tejtermékeket. Mozogjunk, amennyit csak tudunk, de minimum hetente 2 alkalommal 30 percet! Igyunk sok-sok vizet, kerüljük a túlzott mennyiségű alkohol fogyasztását!

Reggeli:
30 g natúr müzli, 10 dkg friss gyümölcs, 1 pohár kefir, zöld tea
Energia: 315 kcal, fehérje: 5g, zsír: 3g, szénhidrát: 40g

Tízórai:
alma, 1 marék köles golyó
Energia: 154 kcal, fehérje:-, zsír:-, szénhidrát: 20g

A témában kérdezd cikkünk szerzőjét, a Life.hu dietetikusát, Györki Nikét!


Ebéd



Uzsonna



Vacsora

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.