Legyen igéző a tekinteted - Használj színes szemceruzát!

szemceruza smink szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arról már részletesen írtunk, hogyan emeld ki a tekinteted, ha a kék, a zöld vagy a barna szeműek táborába tartozol. Akkor csak utaltunk rá, hogy a színes szemhéjpúderek mellett a különböző árnyalatú szemceruzák is a segítségedre lehetnek. Most megosztjuk a szemceruzára vonatkozó legjobb sminkes trükköket, amelyeket alkalmazva még igézőbb lesz a tekinteted.

Az alapok: fekete és fehér

Azzal valószínűleg neked sem okozunk meglepetést, ha azt írjuk: ha az alsó és a felső vízvonalat fehér vagy púderszínű szemceruzával húzod ki, látványosan nyíltabb lesz a tekinteted. Ha tehát kicsik a szemeid, érdemes ezzel a trükkel próbálkoznod. A hatvanas években egyébként ez őrülten nagy divat volt - gondolj csak az akkor befutott szupermodellre, Twiggyre! Az ezt a korszakot idéző retro sminkeknél egyenesen kötelező fehér szemceruzát használni. A fekete szemceruza ezzel szemben kicsinyíti a szemet, viszont sokkal intenzívebbé teszi a szemszínt. Valamit valamiért, ugye.

AFP
AFP

Emma Stone, Bar Refaeli, Jessica Szohr

Miért pont a sötétkék?

A sminkmesterek a fekete mellett meleg szívvel ajánlják a sötétkék színű szemceruzát is. Az ok egyszerű: a sötétkék mellett a szemfehérje még fehérebbnek tűnik, ami elég nyomós érv ahhoz, hogy a tengerészkéknél sötétebb árnyalatokkal kezdj kísérletezni.

Tipp! Ilyen egy tökéletes test. Kattints a galériáért!


Használj színeset! Milyet igen és milyet ne?

Alaposan kiveséztük, milyen színű szemhéjpúder illik kék szemhez, milyen árnyalatokkal lesz intenzívebb a zöld szem, milyen színeket használj barna szemszín mellé. Ugyanezeket az árnyalatokat használhatod szemceruzaként is. Ha zöld vagy kék a szemed, használj sötétebb, ugyanakkor élénk színeket: tengerészkéket vagy szilvalilát. Óvakodj viszont a sárga különböző árnyalataitól, az aranytól, a pirossal is csak csínján bánj, mert a vízvonalba húzva ezek a színek tükröződnek a szemfehérjén. A tekinteted így fáradtnak tűnik majd.

Így tedd tartóssá!

Sajnos a vízvonalba húzott szemceruza nem bizonyul mindig tartósnak. A fennmaradási idejét növelhetjük például úgy, hogy használat előtt megégetjük a fekete szemceruzánk hegyét. A kihegyezett szemceruzát csak egy pillanatig tartsd a lángba. Ezután néhány másodpercig hagyd hűlni, nehogy megégesd vele a szem érzékeny bőrét. Ellenőrizd a hőmérsékletét a kézfejed vagy a szád bőrén.

Thinkstock
Thinkstock

1. Barry M - 965 forint, 2. Catrice - 599 forint, 3. Essence - 399 forint, 4. MAC - 5.500 forint, 5. Bobbi Brown

Tipp! Levetkőztették a TV2 műsorvezetőjének feleségét. Kattints a galériáért!


Nem veszélyes?

Gyakran felmerül az a kérdés, hogy szabad-e egyáltalán a vízvonalban használni a szemceruzákat. Vannak, akiknél mindenféle és fajta szemceruza, másoknál csak egy-egy szín vált ki allergiás reakciót. A rosszul használt, túl kemény vagy nem tisztított szemceruza még akkor is bosszús napokat okozhat, ha a szemed amúgy nem érzékeny a festékre. A szemceruzát érdemes a használat előtt megtisztítani: ha ráhegyezel, akkor sokkal kevesebb lesz a ceruzán a kórokozó.

Vannak olyan tartós, 12 órás tartósságot ígérő szemceruzák, amelyeket viszont sem mi, sem a márkák képviselői nem ajánlanak arra, hogy a vízvonalban használjuk őket. Ezek a termékek olyan pigmenteket tartalmazhatnak, amelyek allergiás reakciót váltanak ki a szervezetből. A vízvonalon kívül viszont bátran lehet őket használni.

Tipp! Malacok és kecskék közé vágyik a népszerű műsorvezetőnő. Kattints a galériáért!



Smink nélkül sem fél megmutatni arcát a bájos színésznőhttp://www.life.hu/szepulj/20120419-smink-nelkul-sem-fel-megmutatni-arcat-a-bajos-szineszno.htmlA legjobb sminktippek a hazai beauty-bloggerektőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrendek-sminktippek-a-hazai-beautybloggerektol.htmlSminkelj a szemformád szerint!http://www.life.hu/szepulj/20120401-smink-sztarok-sminkelj-a-szemformad-szerint.htmlA legszebb sminkek barna szemhez - Ahogy a sztárok csináljákhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120221-a-legszebb-sminkek-barna-szemhez-ahogy-a-sztarok-csinaljak.htmlA legszebb sminkek kék szemhez - Ahogy a sztárok csináljákhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120213-a-legszebb-sminkek-kek-szemhez-ahogy-a-sztarok-csinaljak.htmlA legszebb sminkek zöld szemhez - Ahogy a sztárok csináljákhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120207-a-legszebb-sminkek-zold-szemhez-ahogy-a-sztarok-csinaljak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.