Smink a strandon - Nem tilos, csak nem mindegy, mit kensz magadra!

strand sminkes Nyár smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyaraláskor, strandon vagy a tengerparton fontos, hogy fokozottan védd a bőröd. Ma már nem tabu a vízparton a smink, ugyanis a megfelelő termékek még elő is segíthetik annak védelmét. Azonban jól vigyázz! A nem megfelelő smink és kozmetikai anyagok komoly károsodást is okozhatnak. A Life.hu szakértője, Pintér Andrea smink- és maszkmester elárulta nekünk, mit kell tudni a vízparti sminkről.

Lépj be a Lifefashion virtuális próbafülkéjébe, próbálj és vásárolj a fotelből!



"A nem megfelelő smink és kozmetikum könnyen elzárhatja a pórusokat. Így egyrészről gátolja a bőr természetes működését - a hőszabályozást, a fokozott méregtelenítést -, másrészről az izzadt, rosszul lélegző bőrön azonnal elszaporodnak a baktériumok. Ezek hatására hamar mitesszerek, pattanások, és apró, fehér pöttyök jelennek meg az arcon. Az izzadt bőrön könnyebben telepednek meg a fertőzést okozó gombák is, ha nem vigyázunk" - hívja fel a figyelmet a nem megfelelő smink káros hatására a Budapest Sminkiskola vezetője, aki szerint a strandon is lehet sminkelni, ha a megfelelő sminktermékeket választod. Ezek legyenek - ártól függetlenül is - magas minőségűek és megfelelő szavatosságúak.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



A szakértő szerint a vízparton bártan használhatod a már általunk is bemutatott BB krémeket, amelyek nemcsak egyenletessé teszik az arcbőr színét, csökkentik a bőrhibákat, hidratálnak, hanem a többségük fényvédőt is tartalmaz. Mivel ezek a krémek nem két fillérbe kerülnek, érdemes elolvasnod a teszteket és alaposan utánajárnod annak, melyik lehet a bőrtípusodnak megfelelő készítmény.


1. Missha M BB krém SPF 25 - , 2. Clinique BB krém SPF 30 - ,
3. Garnier BB krém -
, 4. Estée Lauder BB krém SPF 35 -

Ha nem bízol a BB krémekben, vagy nem problémás a bőröd, akkor is védened kell azt. A legjobb, ha UV-védelemmel ellátott (esetleg színezett) hidratáló krémet használsz - javasolja Pintér Andrea.


1. MAC hidratáló krém SPF 15 - , 2. Bobbi Brown színezett hidratáló krém SPF 15 - ,
3. NIVEA Q10 nappali krém SPF 15 -
, 4. Olay Oil of Olaz nappali krém SPF 15 -

Igéző tekintetre vágysz a strandon is? Felejtsd el a por állagú készítményeket, inkább a krémes állagú, kicsit fényes, ha lehet, akkor vízálló szemfestékeket ajánlja a szakértő. Olyan szemfestéket keress, amelynek textúrája könnyed, ugyanakkor nem kenődik el és nem áll össze a szemhéj redőiben. "Tartsuk szem előtt, hogy a könnyed hatás érdekében a sminket csak nagyon visszafogottan használjuk" - mondja a sminkmester.


1. Oriflame krémes szemfesték - , 2. MAC PaintPot szemfesték - ,
3. Catrice krémes szemfesték -

A tekinteted legjobban szempillaspirállal tudod kiemelni. A vízpartra mindenképpen vízálló spirált használj. Ehhez vásárolj kétfázisú szemfesték-lemosót, amely maradéktalanul eltávolítja a szempillákról a festéket.


1. Oriflame - , 2. Estée Lauder - , 3. Essence - , 4. Catrice -

Ha szeretnéd teljessé tenni a sminket, ne feledkezz meg az ajkaidról sem. A strandon nem érdemes precíz rúzsozással kísérletezned. Sokkal könnyebben kezelhető a színezett ajakápoló. A legjobb persze az, ha ebben is van fényvédő, de a többi termék is legalább óvja az ajkak vékony bőrét a nap szárító hatásától.


1. Oriflame ajakbalzsam SPF 8 - , 2. MAC színezett ajakápoló SPF 15 - ,
3. Labello ajakápoló SPF 30 -

Bár nem tartozik szorosan a sminkhez, nem szabad elfelejtkezned a haj védelméről sem. "A nap, a víz, a strandon a klór, tengervíz esetén a só erősen károsítja a hajunkat. Fürdőzés után mindig mossuk meg, hogy eltávolítsuk a klórt vagy a sót" - tanácsolja Pintér Andrea. "Használjunk UV-védelemmel ellátott hajápolókat, és ha tehetjük, óvjuk a naptól kendővel vagy kalappal."

Rihanna legbotrányosabb fotói! Kattints a galériáért! (18+)



Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és szabadszájúbbak vagyunk, a pasik pedig végre elárulják, hogy hogyan szeretik? Akkor gyere, ismerd meg a titkos énünket!

Várunk egy izgi kis kalandra éjjel 10 után!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.