2013 decemberében a Life.hu közzétett egy felhívást: Küldd be újévi fogadalmadat, mi segítünk megvalósítani. Albert Kingát ekkor ismertük meg. 

Albert Kinga megírta nekünk, hogy miután felgyógyult a mellrákból és véget ért a kemoterápiás kezelése, úgy döntött, hogy feláll, újra erőre kap és áprilisban teljesíti a Telekom Vivicittá futóverseny egyik távját. A Life.hu szerkesztőségében úgy döntöttünk, két másik kiválasztottunk mellett Kingának is segítünk teljesíteni a célját. Bemutattuk őt szakértői csapatunknak és már indulhatott is a felkészülés. Az elmúlt négy hónapban sokan fáradoztak annak érdekében, hogy Kinga fizikailag és mentálisan is eljusson odáig, ahol most tart. Ez a négy hónap örömben és könnyekben egyaránt gazdag időszak volt mindenki számára.

Ma kiderül, milyen munkát végzett a csapat és Kinga: aki már elrajtolt a Vivicittá! Mi most elengedjük Kinga kezét, innentől rajta múlik minden, de biztosak vagyunk abban, hogy meg tudja csinálni! Drukkoljunk együtt Kingáért! Hajrá!!!

Kinga felkészülését segítették: 

 Kinga bemutatkozó kisfilmjét ITT nézheted meg: 

 Kinga felkészülésének legszebb pillanatait ITT találod

 

Íme, a Vivicittá számokban
A 29. Telekom Vivicittá Városvédő futás legnépszerűbb távja a félmaratoni, melyen az indulni vágyók száma már 11 nappal a rajt előtt elérte a „plafont” és így - a magyarországi futóversenyek során először - a szervezők 5770 jelentkezés után le is zárták a nevezést. Az első félmaratonjára készül 383 futó, közöttük olyan is, aki 72 évesen teljesíti életében először ezt a távot. 
A klasszikus Vivicittá távra, a 10 km-re 3866 nevezés érkezett, köztük 510 az ezen a távon újonc futó. 

A Fonalak és Cérnák családi csapatból (férj, feleség és a két lánygyermek) az édesapa, Dobrocsi Nándor, a "Papa" április 11-én, pénteken töltötte be a 60 évet, születésnapját a futótársakkal a Vivicittán ünnepeli.
Első alkalommal lesz ott a mezőnyben a férfi vízilabda válogatott két vezetője, a szövetségi kapitány Benedek Tibor és a csapatvezető Gergely István. A két olimpiai bajnok megosztozik a félmaratonin, mert Benedeknek a csapatával a futópályáról egyenesen Pécsre kell utaznia a horvátok elleni Világliga-selejtezőre készülve.  Előreláthatólag a világbajnok vízilabda csapat több játékosa is ott lesz a nézők között, hogy szurkoljanak a kapitányuknak. „Ott lesz a mezőnyben a 7 km-t választó Miklósa Erika operaénekesnő is, aki már nem először vesz részt a Vivicittán a látássérült Riczu Tamást kísérve. Betegsége miatt viszont nem lehet ott az indulók között Balzsay Károly ökölvívó bajnok, akinek mielőbbi felépülést kívánva, az arcképét viselő trikóban  fut a Magyar Telekom kezdeményezésére létrejött Fenntarthatósági Média Klub keretein belül induló Class Fm népes csapata, soraiban a népszerű műsorvezetők Szani Rolandtól Abaházi Csabán át Vadon Jánosig. Népes csapat képviseli a TV2-t is, melynek „színeiben fut” Demcsák Zsusza, Váczi Gergő és György Bence.