Kilépni a komfortzónánkból óriási tett. Martina számára már maga az utazás, idegen emberekkel való találkozás is komoly „feladat” volt, az átalakításról nem is beszélve. Végül azonban legyőzte félelmeit, és szuper napot töltöttünk együtt!

Mikor a 20 éves Martina megérkezett hozzánk szörnyen rémült volt, mindentől félt - mint egy riadt őzike. Ezt írta, mikor jelentkezett hozzánk: "Az önbizalomhiányom hatalmas akadályt jelent abban, hogy bármi újba kezdjek – munkavállalás, kapcsolatok kezdeményezése. Nem merem mások előtt kihúzni magam, kivenni a fülhallgatót a fülemből, vagy bárkinek a szemébe nézni."

Tanúsíthatjuk, ez pontosan így történt a mi esetünkben is, roppant szégyellősen kezdődött a beszélgetés közöttünk. Később azonban megnyílt és sok mindent mesélt az életéről. Későbbiekben az egészségügyben szeretne elhelyezkedni, de jó a kézügyessége is, szépen rajzol. A divattal viszont hadilábon áll. "Úgy öltözködöm, mint egy fiú: egyszerű pulóvereket, nadrágokat és pólókat hordok. Semmiféle ékszerem nincs. Táskám is csak egy: az iskolatáskám, ami egyszerű, sötétkék, szögletes hátizsák. Gondot okoz elegánsan felöltöznöm."

Megvolt tehát a feladat: Martinát nővé – de legalábbis igazán lányos lánnyá - kellett varázsolnunk. Összedugtuk a fejünket, majd munkához láttunk.

/1408/Marti2014812162213

Először Niki vette kezelésbe Martina haját. „Szép, természetes hajszíne van, amit szeret is. Nem akarta, hogy befessük, és azt sem, hogy rövidebbre vágjuk, mivel éppen növeszti. Így csak megmostam, kényeztető pakolással ápoltam, majd szárítás után lazán feltűztem.”

Azután Oscar következett. „Fiatalságánál fogva enyhén problémás a bőre. Ezért arctisztítás és hidratálás után matt hatású, erősen fedő alapozóval egységesítettem a bőre küllemét. Gazdagon púdereztem, fixáltam. Martina imádja a türkiz színt, ezért a kedvére tettem. Szemét türkizkékkel festettem, amit mélyítettem egy pici feketével. Szempilláit ívelő, fekete szempillaspirállal, orcáit pedig barackos arcpírral emeltem ki. Ajkát friss, korall árnyalatú ajakrúzzsal festettem.”

/1408/Marti2014812162249

Felső: Reserved, szoknya: Camaieu, nyaklánc: Promod, kalap: F&F

A Fashion donor-lányok nőies szettet állítottak össze számára. ”Jelentkezésében azt írta, szeretne nőiesebb lenni, szeretne szoknyát felvenni és igazi nőnek látni önmagát. Mi eleget tettünk a kérésének és a végeredménnyel - reméljük - nem csak mi vagyunk elégedettek! Egy szépséges lány szépségét fokoztuk és meg kell vallanuk, nem volt nehéz!”

/1408/Sz_gy2014812162728

Amikor elkészültünk, alig hitt a szemének Martina. Sokáig nézegette magát a tükörben, különösen a smink tetszett neki. Azt mondta, még sosem volt kifestve, de ezután megpróbálkozik vele otthon. A fotózás Katának köszönhetően könnyebben ment, mint amire számítani lehetett. Picit tartottunk tőle, hogy Martina félénksége talán gátolja majd abban, hogy ellazuljon a kamera előtt, de furcsa módon teljesen nyugodt volt, sőt! A végére kifejezetten élvezte a fotózás minden pillanatát. Így aztán tele élménnyel, tippekkel, szuper képekkel és egy kellemes délután emlékével boldogan tért haza.