4 étel, amitől szagosabb leszel

Forrás: Thinkstock -
fokhagyma izzadás almaecet ételek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyes hozzávalók elengedhetetlenek egy jó ebédhez és bizonyos ételeket előszeretettel fogyasztunk még akkor is, ha kellemetlenséget okoznak a testünknek (puffadást okoznak vagy fokozzák a verejtékezést). A Life.hu összegyűjtőtt négyet közülük.

Vörös húsok

2006-ban cseh kutatók izzadságmintákat vettek húsevő és vegetáriánus férfiaktól. Ezután nőket kértek meg, hogy mondjanak véleményt a szagokról. Mint kiderült, a vegetáriánusok illata sokkal vonzóbb volt, mint a húsevőké.

4 étel, amitől szagosabb leszel ez zsír Forrás: Thinkstock


Megoldás: Ne egyél vörös húsokat, helyette válaszd a tenger gyümölcseit vagy egy vega vacsorát.

Fokhagyma

A fokhagyma allicin tartalma miatt a bőrön keresztül is képes árasztani a szagát. Sajnos az allicin gyorsan lebomlik fogyasztás után, ez okozza az izzadást és az erős testszagot.

Megoldás: amikor a hónaljad büdösre vált, kend át almaecettel, hogy szagmentes lehess egész nap.

Spárga

Miután megettük, az érett spárga illata látszólag ártalmatlan módon, a vizeletünkben jelentkezik ismét. Kémiai vizsgálatokkal kimutatták, hogy a spárgában található metil-merkaptán nevű kénvegyület felelős elsődlegesen az átható szagért. A metil-merkaptán fellelhető még a záptojásban, hagymában, fokhagymában valamint a görények bűzös mirigyváladékában is.

Forrás: Thinkstock

Megoldás: Ha zavar a fura szagú vizelet, próbálj más alternatívákat találni a fogyasztására: a sült vagy grillezett spárga utóhatásai már közel sem ilyenek.

Keresztes virágú zöldségek (brokkoli, káposzta, kelbimbó)

A sokak által nem kedvelt kénben, antioxidánsokban gazdag zöldségek szintén súlyos szagok okozói lehetnek és még puffadást is okozhatnak.

Megoldás: Akkor fogyaszd őket, ha nem mész társaságba és otthon tudsz maradni. Ha felforralod vagy más fűszerekkel összekevered őket (pl. koriander, kurkuma, kömény) már "szabályozhatóbb" lesz a bűzük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.