környezet biciklizés életmód sport intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biciklizés nem csupán egy könnyen elérhető mozgásforma, de egyre inkább sikk is. A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes mindennap bringával közlekedned.

1. Észrevétlenül hat

A biciklizés az a sport, amely könnyen beilleszthető a mindennapokba. Bármerre is vezet az utunk, oda bringával is tudunk menni – közben pedig a kalóriákat is égetjük. Javítja a testtartást, átmozgatja, széppé formálja az egész testet.

2. Okosabbak leszünk tőle

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a kerékpározás élesíti a gondolkodást, tisztítja az elmét és javítja a koncentráló képességünket is.

3. Biztonságosabb, mint gondolnánk

Legalábbis a szívünknek, hiszen csökkenti az ilyen jellegű betegségek kialakulását! A kerékpározás az egyik legjobb dolog, amit a szívünkkel tehetünk.

Forrás: Thinkstock

4. Egyre népszerűbb

Több nagyvárosban is felfigyeltek az egyre inkább növekvő biciklis populációra. Habár európai szomszédainkhoz képest nálunk még szükség van innovációkra, az mindenesetre biztató, hogy kontinensünkön a biciklit rendszeresen használó országok top 3-as listájában benne vagyunk.

5. Óvjuk a környezetet (vagy eggyé válunk vele)

Nem csupán gyorsan jutunk el vele A-ból B-be, de új perspektívákat adhat: észreveszünk olyan dolgokat, helyeket, amelyek mellett addig elmentünk, természetközeli élményeket szerzünk vele.

Döbbenetesen sovány lett Amal Clooneyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150902-amal-clooney-george-clooney-felesege-dobbenetesen-vekony.htmlBeesett arccal és karikás szemekkel jelent meg az al-Dzsazíra Egyiptomban perbe fogott újságíróinak tárgyalásán George Clooney sztárügyvéd felesége.Ez Zsír!--Elképesztő testet villantott Hailey Baldwinhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150903-hailey-baldwin-modell-elkepeszto-testet-villantott-egy-reklamforgatason.htmlHailey Baldwin lapos hasával és izmos karjaival forgatta legújabb reklámvideóját egy sportmárka.Ez Zsír!--Tatár Csilla 12 kilót hízott a várandósság alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150903-ennyit-hizott-tatar-csilla-a-terhessege-alatt-amit-foton-mutat-meg-a-rajongonak.htmlTatár Csilla a saját blogján jelentette be a fantasztikus hírt: még az idén anyuka lesz. Azóta több képpel is meglepte a rajongókat, amin boldog és gyönyörű kismamaként mosolyog a kamerának. Ez Zsír!--Nádai Anikó bombaformában van a szülés utánhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150902-nadai-aniko-az-rtl-klub-sztarja-bombaformaban-szules-utan-nadszalvekony-kismama.htmlAz RTL Klub sztárja három hete hozta világra kisfiát és máris olyan vékony, mint a szülés előtt volt.Ez Zsír!Origo5 mindennapi dolog, ami felfújhathttp://www.life.hu/ez-zsir/20150901-a-horkolas-es-a-rago-is-okozhatja-a-kellemetlen-tunetet.htmlGondolnád, hogy egy szívószál vagy rágó nagy mértékben tudja befolyásolni a közérzetedet? Ez csupán két dolog, amit mindennap használsz és puffadást is okozhat.Ez Zsír!ThinkstockJennifer Aniston még edzés közben is hihetetlenül jól fest - Fotó!http://www.life.hu/ez-zsir/20150902-jennifer-aniston-szineszno-kanikulaban-edzett-atlantaban.htmlA Jóbarátok sztárja legújabb filmje kedvéért öltött sportszerkót és mutatta meg dögös vonalait.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.