A biciklizés nem csupán egy könnyen elérhető mozgásforma, de egyre inkább sikk is. A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes mindennap bringával közlekedned.

1. Észrevétlenül hat

A biciklizés az a sport, amely könnyen beilleszthető a mindennapokba. Bármerre is vezet az utunk, oda bringával is tudunk menni – közben pedig a kalóriákat is égetjük. Javítja a testtartást, átmozgatja, széppé formálja az egész testet.

2. Okosabbak leszünk tőle

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a kerékpározás élesíti a gondolkodást, tisztítja az elmét és javítja a koncentráló képességünket is.

3. Biztonságosabb, mint gondolnánk

Legalábbis a szívünknek, hiszen csökkenti az ilyen jellegű betegségek kialakulását! A kerékpározás az egyik legjobb dolog, amit a szívünkkel tehetünk.

Forrás: Thinkstock

4. Egyre népszerűbb

Több nagyvárosban is felfigyeltek az egyre inkább növekvő biciklis populációra. Habár európai szomszédainkhoz képest nálunk még szükség van innovációkra, az mindenesetre biztató, hogy kontinensünkön a biciklit rendszeresen használó országok top 3-as listájában benne vagyunk.

5. Óvjuk a környezetet (vagy eggyé válunk vele)

Nem csupán gyorsan jutunk el vele A-ból B-be, de új perspektívákat adhat: észreveszünk olyan dolgokat, helyeket, amelyek mellett addig elmentünk, természetközeli élményeket szerzünk vele.