Az őszi divatheteken már megbizonyosodhattunk arról, hogy a következő szezon újragondolt varázslata a kékek különböző izgalmas árnyalataival egészül majd ki. Próbáld ki, legyél trendi fashionista már most!

A tekintet kiemeléséhez próbáld ki a legújabb trendet, irányokat. Imádnivalóan finom tusként is csodásan fest a kék, de bátran alkalmazhatod egészen vastagon is – örülten izgalmas tud lenni, ha elég bevállalós vagy. 

Graffitihatása lesz a sminkednek,  ha az ujjaddal viszed fel absztrakt módon a felső szemhéjadra a színt. Ehhez a hatáshoz érdemes szemhéjkrémet használni, de nagyon sejtelmes az is, ha körbekontúrozod a kedvenc kék árnyalatoddal alul-felül a szemedet, követve a szem ívét. 

Merész tusvonal (balra), graffitihatás (jobbra)Forrás: Vogue.com

Készíthetsz füstös hatású szemfestést is: ehhez minimum két árnyalatot válassz, úgy sokkal izgalmasabb lesz a tekinteted! Nagyon menő most az is, ha például egy királykéket satírozol össze egy zöldeskékkel. 

Urban style-ként is alkalmazhatod az élénk kék színt,  tegyél egy keveset az alsó vízvonalra, de közel a szemzughoz, és fent csak a szemhéj közepétől emeld ki a tusvonaladat a szemhéj széléig. Nagyon stílusos így használni a színt! 

Füstös hatás (balra), urban style (jobbra)Forrás: vogue.com

Újra trendi a 60-as évekbeli tágra nyitott szem is,  amit egy kék szempillaspirállal könnyedén kialakíthatsz. Egyszerűen csak az alsó és felső pillák közepét fesd be gazdagon a kék spirállal. Minél több festék kerül rá, annál hatásosabb ez az életérzés.

Végül, de nem utolsósorban a kék haj és a kék körmök is fénykorukat élik.

Twiggy style (balra), kék haj (jobbra)Forrás: vogue.com
Erre figyelj!

A kék mindenkinek jól áll, csak árnyalatbeli különbségek vannak, hogy melyik szemszínhez melyik kék szín az, ami élénkíti a tekintetet. Íme, egy kis segítség: a zöld szemet a türkizkék, a kékeslila, indigókék és a türkiz zöldeskékes árnyalatai emelik ki a legjobban. Barna szemhez a vadszilvakék, a türkiz, a kobaltkék és a királykék a legizgalmasabb. Kék szemhez szinte kötelező is a kék szín; a legkifejezőbb számukra a türkizkék, a ciánkék, a zafírkék, valamint a kobaltkék. 

Élvezd a kék vibrálóan izgalmas, időtlen szépségét magadon! 

Kim Kardashian (balra), Irina Shayk (jobbra)Forrás: Instagram/Kim Kardashian, AFP/Ben Gabbe