A vécédugulás az egyik legbosszantóbb és legsürgősebben megoldandó háztartási probléma, ám szerencsés esetben néhány hatásos házi praktikával vagy egy szakértő segítségével viszonylag könnyedén ki lehet mászni a slamasztikából. A következő történetek azonban egyáltalán nem számítottak szerencsés esetnek.

A pórul járt leguán

Aki Floridában él, annak hozzá kell szoknia, hogy mindennapjait különféle hüllőkkel és kétéltűekkel is meg kell osztania. Egy állatbarátnak ez nem is lehet probléma, ám ezek a furmányos kis jószágok néha ott bukkannak fel, ahol az ember a legkevésbé várná. A Fort Lauderdale-ben élő Marian Lindquist az után kért szakembertől segítséget, miután kislánya jelezte neki, hogy hiába húzza le a vécét, valami eldugította a lefolyót. Az asszony először saját maga próbálta egy pumpával megoldani a problémát, ám mivel nem jutott sikerre, duguláselhárítót hívott.  

Forrás: Youtube

A vízvezeték-szerelő hamarosan kezelésbe is vette a lefolyót, a dugulást a legnagyobb meglepetésére egy leguán okozta. 

A szakember először csak egy játéknak nézte, akkor sokkolódott le igazán, amikor az állat mozogni kezdett. A család számára szerencsésen, az eltévedt állat számára kevésbé szerencsésen zárult a történet. Szegény leguán ugyanis nem élte túl a megpróbáltatásokat. 

A vécéterrorista

Tavaly márciusban a British Airways Dubajba tartó járatán mindössze fél órával a felszállás után a pilóta elképesztő bűzt kezdett észlelni. A bűz forrása a repülő vécéje volt, az okozója pedig az egyik utas, akinek a felszállás utáni első dolga volt, hogy könnyítsen magán. A légiutas-kísérők azonnal nekiláttak a vécé kitakarításának, és bár a dugulást el tudták hárítani, a bűzzel nem tudtak mit kezdeni.  

Forrás: Thinkstock

Miután a kapitány is megvizsgálta a helyzetet, megállapította, hogy folyékony halmazállapotú székletről van szó, és hogy hiába minden, a szagot nem fogják tudni megszüntetni, így egészségügyi és higiéniai okokra hivatkozva a kapitány visszafordította a gépet, és leszállt Londonban. 

Az utasok végül 15 óra késéssel érkeztek meg Dubajba. 

Lenny Kravitz

Néhány éve Lanny Kravitznek is meggyűlt a baja a vécéjével. A Grammy-díjas énekes az alsó szomszédja lakását áztatta el katasztrofális mértékben.  

Forrás: AFP/Guillaume Souvant

A bíróság elé terjesztett kereset szerint az énekes vécéjének lefolyóját a "legkülönbözőbb anyagok" dugították el, 

ezzel pedig teljesen elzárták a víz útját, ami aztán az alsó szomszéd lakásán keresztül talált magának utat. Arra azért kíváncsiak lennénk, mik voltak azok a "legkülönbözőbb anyagok"...