10+1 ok, hogy miért válaszd a kismama jógát a csokitorta helyett

Forrás: Dreamstime -
JógaKlikk jóga kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyebb elcsábulni egy szelet íncsiklandozó süteménynek, mint bedobni a táskánkba egy kényelmes nadrágot és topot, majd részt venni egy kismama jógaórán. De az édesség által felszabadított boldogsághormonok sajnos gyorsan tova szállnak. Ezzel szemben a jógázásnak kismamaként is számtalan, és hosszabb távú jótékony hatása van. A teljesség igénye nélkül íme 10+1 ok amiért a jógát válaszd.

1. A jóga mérsékli a hát- és derékfájás tüneteit, amellyel sok kismama szembesül a várandóssága alatt. A jógagyakorlással megerősített gerincoszlop menti izmok nagyon jó szolgálatot fognak tenni kisbabád születése után is, akár hordozóban, akár a karodban tartod.

Forrás: Dreamstime

2. A jógaórákon elsajátított légzőgyakorlatok nagy segitségedre lesznel a vajúdás és szülés során. Segítenek a lazításban, a feszültségek oldásában, a tüdőkapacitás teljes kihasználásában (ilyenkor több oxigénhez jut a baba), valamint a fájdalomkezelésben és a fájdalom elfogadásában.

3. Az erősítő és nyújtó gyakorlatok javítják a kismama és a baba fizikai állapotát és az izmok tónusát. A jobb fizikai közérzet pedig kihat lelki harmóniára.

4. Várandósságod alatt izületeid fellazulnak. A kismama jógaórán kíméletesen és tudatosan van módod átmozgatni az izmokat, védelmet biztosítva az érzékeny izületeidnek.

5. A jógagyakorlásod az egyensúlyozó, körző és hintazó mozdulatok által fejleszti születendő gyermeked idegrendszerét, miközben finoman őt is átmasszírozod.

Forrás: Dreamstime

6. A jóga serkenti a vérkeringést, jobb lesz a bőr vérellátása is, ez pedig szemmel láthatóan belülről fiatalít. A rugalmasabb szövetek ráadásul gyorsabb regenerálódást biztosítanak szülés után. Megelőzheted, illetve csökkentheted a végtagokban jelentkező kellemetlen vizesedést.

7. A nyirokkeringést stimuláló mozdulatoknak köszönhetően a mellek is felkészülnek a sikeres szoptatásra.

8. A jógával a stressz káros hatásait is kiküszöbölheted! A várandósággal járó esetleges félelmeket, szorongásokat és aggodalmakat könnyebben fel tudod oldani.

Forrás: Dreamstime

9. A jóga javítja az emésztést, így a várandóság alatt gyakran jelentkező emésztési panaszokat is jótékonyan kezeli.

10. A rendszeres gátizomtorna, amely a jógaórák része, biztosítja a könnyebb tágulást a vajúdás során, és gyorsabb regenerációt biztosít miután a babád világra jött. Gátmetszés nélküli szülésre is jobbak az eséyeid.

+1. Jógaóra előtt és után az öltözőben hasonló élményekkel bíró kismamákkal oszthatod meg tapasztalataidat, és immár lelkiismeretfurdalás nélkül mehettek el együtt megenni a csokitortát!

Life.hu tipp

Hogy a jóga finomabb-e vagy sem, a JógaKlikkel ezen a héten ingyen letesztelheted! Klikkelj az otthon elvégezhető jógavideóért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.