A tavaszi szép időben imádunk virágzó, illatozó kertekben, parkokban sétálgatni - ezen felbuzdulva pedig összeállítottuk a Life.hu igencsak szubjektív listáját a világ legkáprázatosabb 5 kertjéről. Neked melyik a kedvenced?

A versailles-i kastély kertje - Franciaország

Forrás: Dreamstime

A versailles-i palotát XIV. Lajos, a Napkirály álmodta meg, de teljes fényében sohasem láthatta, mivel a halálakor is nagyban folytak még a munkálatok. A palotához tartozó csodálatos kert nem kevesebb mint 25 év alatt készült el. A versailles-i kastély és a hozzá tartozó kert az európai kastélyépítészet csúcspontja és az abszolút hatalom szimbóluma.

Forrás: Dreamstime

Las Pozas - Mexikó

Forrás: Dreamstime

Ezt a lélegzetelállító természetes vízesésekkel tarkított kertet egy brit költő, bizonyos Edward James álmodta meg a mexikói hegyvidék trópusi esőerdeinek egyikében. A park vadregényes hangulatát különféle szürreális szobrok és függőhidak fokozzák, és ha ez a nem mindennapi látvány nem lenne elég, további érdekesség, hogy az egzotikus madarak mellett 29 ezer orchidea is virágzik a kertben.

Forrás: Wikipedia

Crathes - Skócia 

Forrás: Dreamstime

A Crathes-kastélyt a 16. században építették, a bámulatos kertje pedig 1951 óta áll nyitva a nagyközönség előtt. A kastélykert több különleges virágnak és gyógynövénynek is otthont ad, és nyolc tematikus részre van osztva.

Forrás: Dreamstime

Bodnant - Wales

Forrás: Dreamstime

A Conwy-folyó partján elhelyezkedő Bodnant-kert tervezését és kialakítását 1875-ben kezdte meg Henry Davis Pochin vegyészmérnök.

Forrás: Dreamstime

A kert sajátos stílusát a legkülönfélébb növények buja rendezetlensége adja: geometrikus alakzatú sövényektől kezdve a lugasokig ezernyi különféle növény megtalálható benne.

Forrás: Dreamstime

Kirstenbosch - Dél-Afrika

Forrás: Dreamstime

A Fokváros központjától délre található káprázatos Kirstenbosch park, a világ első olyan botanikus kertje, amelyet az ország őshonos növényeinek védelmére hoztak létre.

Forrás: Dreamstime

Az 1913-ban létrehozott kertben valamennyi dél-afrikai buja növény és fa megcsodálható.

Forrás: Dreamstime