Top 5 bevásárlóközpont, ami felér egy művészi alkotással

művészet pláza utazás bevásárlóközpont
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a kozmopolita hangulatra, a legújabb trendekre és az innovatív építészeti megoldásokra gondolsz, Európa az egyetlen hely, ami szóba jöhet. Párizs, London és Milánó a divat fellegvárai, így nem meglepő, hogy az öreg kontinens több tekintetben is úttörőnek számít a bevásárlóközpontok történetében. Ezek a kereskedelmi komplexumok nemcsak lenyűgöző üzletekkel és változatos éttermekkel, hanem számtalan szórakozási lehetőséggel is csábítják az ideérkezőket. Íme, a legjobbakból egy válogatás!

Divat és innováció: Galeries Lafayette

A Galeries Lafayette nem pusztán egy luxusáruház, hanem a francia életstílus szimbóluma, és hatalmas üvegkupolájával az ország egyik legikonikusabb látnivalója, amit naponta közel 100 ezren keresnek fel.

Forrás: AFP

Története a 19. század végére nyúlik vissza, amikor két unokatestvér, Théophile Bader és Alphonse Kahn egy rövidáruboltot nyitott a La Fayette és a Chaussée d’Antin utca sarkán. Később megvásárolták a La Fayette 1. szám alatt található épületet, amit 1903-ban a Haussmann sugárút 38., 40. és 42-es számú házai követtek. A Théophile Bader által megálmodott „luxusbazárt” 1912-ben avatták fel, és az elképesztően gazdag kínálat azonnal elkáprázatta a közönséget. Ha Párizsban töltesz néhány napot, mindenképpen érdemes betérned a Lafayette áruházba, még akkor is, ha nem innen fogod lecserélni a ruhatáradat - a kirakatok nézegetése maga az élmény.

Forrás: AFP

A Life.hu extra tippje

Mindegy, hogy hajókázol a Szajnán, sétálgatsz a Champs-Élysées-n, bóklászol a Louvre-ban, vagy vacsorázol a Montmartre-on, a párizsi pillanatokba örökre beleszeretsz. Járd be Párizst 75 900 forint/fő/4 éjtől!

Milánó szalonja: Galleria Vittorio Emanuele II

A Galleria Vittorio Emanuele II egyike a világ legrégibb bevásárlóközpontjainak, és falai közt az haute couture játssza a főszerepet. Miután ráálltál a passzázs mozaikpadlóján lévő bika legnemesebb szervére, és háromszor megpördültél a sarkadon (ami állítólag szerencsét hoz), add át magad a vásárlás örömének, és élvezd az elképesztően gyönyörű látványt.

Forrás: AFP

A Galleria tervezője, Giuseppe Mengoni egy nagyszabású, üveggel fedett passzázst álmodott meg, ami összeköti a Piazza del Duomót a Piazza della Scalával. Bizonyára el leszel ragadtatva a fényűző üzletek és éttermek enteriőrjétől, a megújult Rizzoli Galleriában pedig izgalmas utazást tehetsz a könyvek világába.

Forrás: AFP

Inspiráció trendkövetőknek: Quartier 206

Ha shoppingolásról van szó, a berlini Friedrichstrassén található Quartier 206 az egyik legexkluzívabb célpont Európában. Az ikonikus épületet a kínai származású amerikai építész, I. M. Pei tervezte, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a bostoni John F. Kennedy Könyvtár és a párizsi Louvre üvegpiramisa.

Forrás: AFP

Nemzetközi divatmárkák, kiegészítők, kozmetikumok, könyvek, virágok, dizájnerdarabok – az art deco stílusú áruház nemcsak eklektikus vásárlási élményt, hanem életformát is kínál az idelátogatóknak. A luxusérzést tovább fokozza, hogy az üzletekben rengeteg olyan érdekes holmira lehet bukkanni, amiért sokan akár a világ másik felére is hajlandóak lennének elmenni.

Forrás: AFP

Régi és új találkozása: Galeries Royales Saint-Hubert

Éld át a régi idők luxusát, kóstolj bele a modern világ csillogásába, és egy különleges túra keretében fedezd fel a belga gasztronómia és divat legjavát. A Szent Hubert Királyi Galéria (Galeries Royales Saint-Hubert) Brüsszel legillusztrisabb bevásárlóutcája, ahol a 19. század óta pezseg az élet.

Forrás: AFP

Az üvegtetős árkádsor három részre oszlik, és több mint 50 üzlettel büszkélkedhet, ahol a belga csokoládéktól kezdve a dizájnercipőkön át egészen a kézzel fúvott üvegtárgyakig mindent megtalálsz. Készülj fel, mert a hatalmas ablakok, a díszes oszlopok és a gyönyörű boltívek láttán garantáltan elakad a lélegzeted, és rögtön érteni fogod, hogy anno miért időzött itt szívesen Alexandre Dumas és Victor Hugo.

Forrás: AFP

Pláza szokatlan helyen: Las Arenas

Órákon át vásárolgatni egy bikaviadal-arénában? Első hallásra talán elképzelhetetlennek hangzik, de Barcelonában (majdnem) minden lehetséges! A spanyol főváros új attrakciója a "Las Arenas" bevásárlóközpont, ami egy 19. századi aréna átalakításából született.

Forrás: AFP

A tervezéssel a Pritzker-díjas brit építészt, Richard Rogerset bízták meg, és kívülről még mindig látható az épület egykori funkciója. Az átriumos elrendezésű komplexumban egymást érik a divatos üzletek, de a sportolni, szórakozni vágyók sem fognak csalódni. A beszerzőút után megéri felliftezni az épület tetejére is, mert gyönyörű körpanorámás kilátás nyílik a városra és a Montjuicra.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.