Lenyűgöző látnivalók az álmok városából, New Yorkból

Forrás: Youtube -
látnivaló érdekesség Amerikai Egyesült Államok utazás New York város
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy igazán pörgős és mesés városra vágysz, nem érdemes kihagynod az Amerikai Egyesült Államok egyik legcsodásabb turisztikai központját. New York a szabadság és az új élet szimbolikus városa, mely bővelkedik turisztikai látványosságokban és muzeális értékekben. Tarts velünk, és ismerd meg jobban ezt a fantasztikus várost!

Times Square

Times Square Forrás: Thinkstock

Manhattan városrész legforgalmasabb negyede, emellett Hollywood egyik kedvenc forgatási helyszíne. Számtalan nagyobb produkcióban "zúzzák szét" New York egyik legismertebb csomópontját, mely korábban a város központja is volt.

A "világ útkereszteződésének" is hívják, hiszen a Times Square-en található a Broadway és a Seventh Avenue is.

A napi látogatószáma körülbelül 330 ezer fő. A filmkészítőknek elég betenniük egy rövid vágóképet, és máris mindenki tudja, hogy Manhattanben vagyunk.

A Life.hu extra tippje

Irány a Nagy Alma és Florida! Pakold össze a bőröndöt, és vegyél részt egy izgalmas fly & drive körúton 257 359 forint/fő/10 éjtől.
Forrás: Youtube

Szabadság-szobor

Ez volt az első, ami bevándorlók millióit köszöntötte New Yorkban, amikor a hajójukkal megérkeztek az öbölbe.

A szobrot a francia kormány ajándékozta az USA-nak az amerikai függetlenség 100. évfordulója alkalmából.

Érdekesség, hogy a francia alkotó, Frédéric-Auguste Bartholdi az édesanyja arcáról mintázta a közel 93 méter magas szobor arcát. A hét tüskéből álló korona a Föld hét kontinensét jelképezi.

Hét tüske, hét kontinens Forrás: Thinkstock

Amerikai Természettudományi Múzeum

Amerikai Természettudományi Múzeum Forrás: Wikipedia

A világ egyik legnagyobb és leghíresebb múzeuma, amely közvetlenül a Central Park mellett található.

Az intézmény 25 külön épületből áll, melyeknek 46 állandó kiállításterme, könyvtára és egy interaktív planetáriuma is van. A gyűjtemény közel 32 millió történelmi tárgyból áll.

Ha végig szeretnéd látogatni az egészet, már most szólunk, hogy egyetlen nap biztosan nem elég. A legjobban látogatott tárlatok az őskori és az óceánok élővilágát bemutató termek, de sokan szeretik még az észak-amerikai indiánokkal, a drágakövekkel és a meteoritokkal foglalkozó kiállításokat.

A múzeum előcsarnoka lenyűgöző látvánnyal vár Forrás: Vivienne Gucwa

Érdekességek a Nagy Almáról:

Évente több mint 250 filmet forgatnak itt, vagyis reklámokkal és videoklipekkel együtt körülbelül 40 000 alkalommal futhatnánk össze kamerával a város bármely pontján.

Az első New York-i taxivállalatot 1907-ben alapították. Akkor azért választották a sárga színt, mert szerintük ezt a színt a legkönnyebb észrevenni az utakon. A városban körülbelül 13 000 sárga taxi cirkál, összesen évi másfél milliárd kilométernyi utat megtéve.

Összesen 26 vonalon 6200 metrókocsi robog New Yorkban. Egy átlagos napon körülbelül ötmillió utas használja ezt a fajta tömegközlekedési eszközt. A világ egyik leghosszabb és legtöbb állomással rendelkező metrórendszeréről beszélhetünk, mely a nap 24 órájában üzemel. A metróban játszó zenészeket külön meghallgatáson választják ki, így nem zenélhet bárki az aluljáróban.

Central Park

Hatalmas oxigéntermelő zöld terület a városban a Central Park Forrás: Thinkstock

Közhelyesnek tűnhet, de New York egyik legismertebb nyilvános parkja mellett nem mehetünk el szó nélkül. Területileg is hatalmas, hiszen a kereskedelmi negyedtől egészen Harlemig húzódik.

Az itt élők egyszerűen imádják ezt a közel nyolcszáz hektáros zöld terepet, melyben megtalálhatóak sétányok, játszótér, korcsolyapálya, vadaspark, és egy mesterséges tó is.

Igazi kikapcsolódás itt sétálni, piknikezni, biciklizni vagy csónakázni Forrás: Thinkstock

Aki kocogni vagy biciklizni szeretne egyet a betondzsungelben, egyedül itt teheti nyugodt környezetben: a park belső 10 kilométeres körútján hétvégén és este 7 után az autóknak már tilos bemenniük, ezzel is megkönnyítvén a város lakóinak könnyedebb kikapcsolódását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.