Szakértők szerint rendkívül káros lehet a bőrnek a sminktrükk, amelyet Shabnam Khawja szépségblogger ajánl lelkesen követőinek.

A népszerű beautyblogger, Shabnam Khawja Instagram oldalára feltöltött videójában bizonygatja, hogy nincs jobb megelőzés az arcbőr kifényesedése ellen, mint hogy alapozás előtt dezodorral kell bekenni az izzadásra hajlamos problémás területeket. 

Forrás: Instagram

A Hello Giggles által megkérdezett szakértő, Nicole Darmanin szerint azonban óva int mindenkit attól, hogy a deóját az arcán használja ilyesmi célokra. Véleménye szerint a hónalj és az arc bőre teljesen másképp reagál erre a készítményre, és míg az egyiknél hasznos lehet és ártalmatlan, addig a másiknál csúnya irritációt, pórusok eltömődését és pattanásokat okozhat. 

Egészségre veszélyes szépségtrükkök
A szépségért mindenre képesek vagyunk - sajnos szó szerint. Ám rengeteg szépséget ígérő módszer okoz átmeneti vagy akár egy életen át tartó károsodást, legyen szó az arcunkról, hajunkról, a mellünkről vagy akár a májunkról. Így a kezelések eredménye ráadásul sokkal rosszabb lehet, mint amilyen állapotban előtte voltunk. A Life.hu cikkéért kattints ide!