Belgiummal játszotta a magyar válogatott nyolcaddöntős meccsét a 2016-os futball-EB-n, mely végül vereséggel végződött. Most kiderült, hogy mekkora feleslegtől szabadultak meg a srácok. 

Több meccsanalizáló szoftver szerint a játékosok egy nemzetközi mérkőzés során átlagosan 12-13 kilométert futnak, amelynek közel fele kocogás, egyötöde futás, 10-15 százaléka sprintelés, míg a fennmaradó része séta. Mivel a futás energiaigénye tempótól függően 1-2 kcal is lehet percenként és testsúly-kilogrammonként, egy meccs során a sportolók szervezete akár 1500-1800 kalóriát is felhasználhat - írja a TÉT Platform

Fotó: Polyák Attila - Origo

És mi a helyzet azokkal, akik a tévéképernyők előtt nézik végig a meccseket? Antal Emese dietetikus szerint kis odafigyeléssel elkerülhetjük a nem kívánt felesleget. "A kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozásba beleférhet a meccsnézés közbeni nassolás, de érdemes ezt mozgással, például egy jó kis focival ellensúlyozni. A hízásért nem egyes élelmiszerek, hanem az életmódunk tehető felelőssé, a túlsúlyt az energiaegyensúly felborulása okozza" - nyilatkozta a szakértő. 

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!