A plasztika a 21. században már szinte a mindennapok része. A hollywoodi sztárok számára mindenesetre az. Talán nincs is olyan sztár, aki ne eszközölt volna magán kisebb-nagyobb változásokat. De hogyan szépültek a sztárok, mielőtt megszületett volna a plasztikázás tudománya? Íme, néhány sokkoló szépségbeavatkozás Hollywood fénykorából. 

Hajelektrolízis a magasabb homlokért

A régi nagy dívák egyik kedvenc beavatkozása volt az elektrolízissel megmagasított homlok. Egy vékony fémszondával sokkolták a hajtüszőket, amivel sikerült véglegesen eltávolítani a hajat. Így akár több centivel is meg tudták magasítani a homlokukat. A spanyol származású Rita Hayworth, születési nevén Margarita Carmen Cansino az elsők között volt, aki megcsináltatta a homlokát. Egyébként be is jött neki, a beavatkozás után ugyanis világhírnévre tett szert színésznőként.

Rita HayworthForrás: AFP

A beavatkozást Marilyn Monroe is vállalta, hogy arcformáját egy kicsit megváltoztassa.

Marilyn MonroeForrás: Northfoto, AFP

Fogeltávolítás a tökéletes arcélért

Ennek a technikának Marlene Dietrich volt a nagy mestere. Állítólag több hátsó fogát is kivetette, hogy az arcvonásait drámaibbá tegye. A kissé beesett orcákra ráadásul még sminkkel is rendszeresen ráerősített. 

Marlene DietrichForrás: Northfoto, AFP

Arcemelés hajhúzással

Szintén a kor egyik legnagyobb énekesnője, Marlene Dietrich alkalmazta a technikát, miszerint a haj erős felhúzásával és műtéti szalagokkal feszesítette a bőrét. Az arcfelvarrás kezdetleges formája egyébként veszélyes, erős hajhullást is okozhat. 

Marlene DietrichForrás: AFP

Porceltávolítás a vékonyabb orrért

Az orrplasztikának is volt kezdetleges formája. Pontos információkat ugyan nem tudunk róla, de feltehetően Marilyn Monroe orrából is eltávolítottak egy kevés porcot, hogy vékonyabb legyen az orra.

Marilyn MonroeForrás: Northfoto, AFP