Idén 43 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult Magyarország Tortája címére. Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, az Őrség Zöld Aranya fantázianévre hallgató finomság nyerte el az ország tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász megvédte címét, hiszen a tavalyi győztes tortát is ő készítette.

Magyarország Tortája

Az "Őrség Aranyának" nevezett finomság őrségi tökmagolajjal, és mandulaliszttel készült. A hozzávalók csodálatos ízkombinációt alkotnak a málnazselével, a fehércsokoládés ganache-sal, valamint a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteggel. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját.

Fotó: Polyák Attila/Origo

 

Forrás: MTI
A Life.hu véleménye
Igazán szerencsésnek érezzük magunkat, hogy már a 20-i ünnepségek előtt megkóstolhattuk az ország tortáját, főleg, hogy 2016-ban ennyire különleges ízvilággal rukkoltak elő. Méltán győzőtt Szó Gellért tortája, ami a tökmaggal, a málnazselével, a fehércsoki ganache-zsal különleges ízélményt ad. Az első falat meglepő, elgondolkodtató, aztán a második falattól már nincs megállás. Imádjuk!

Magyarország Cukormentes Tortája  

Idén az "Áfonya hercegnő tortája" nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A győztes tortát a budapesti Tortavár Cukrászda készítette. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert. A kreáció tetején a mandularopogós szeletkék mintegy megkoronázzák a tortát. 

Fotó: Polyák Attila/Origo