Az internetes vásárlásnak rengeteg hátulütője van. Sajnos egyre több a megbízhatatlan oldal, ahonnan korántsem azt az árut kapjuk, amit a kép alapján kiválasztunk. Sokan pedig még a nagy napra is online rendelik meg az álomruhájukat, amit nemritkán meg is bánnak. 

Rengeteg olyan embert ismerek, aki szinte már csak online vásárol. Utálják a tömeget, a sorban állást az öltözőknél és a rengeteg bóklászást a boltok között. Inkább leülnek otthon, átböngészik a képeket, majd kiválasztják a megfelelő méretet, és egyszerűen leadják a rendelést. 

Forrás: Dreamstime

A hazánkban is megtalálható fast fashion márkák online áruházai természetesen megbízhatóak, és pontosan tudjuk, hogy milyen minőségű ruha vár ránk a kipostázott dobozokban.

Álomruha
Sokan már menyasszonyi álomruháikat is online rendelik, amit gyakran meg is bánnak. A ruha minősége, színe, szabása is gyakran eltér az internetes oldalon kinézett darabétól.

Az persze nem biztos, hogy próba nélkül a méret éppen jó lesz, vagy illik majd ránk az adott szabás, de ez más kérdés.

Forrás: Youtube

Beszéljünk inkább arról, amikor teljesen mást kapunk, mint amit vártunk. Nagyon fontos betartani az internetes vásárlás néhány aranyszabályát:

  • Ha olyan helyről néztünk ki termékeket, ahonnan még nem vásároltunk, csekkoljuk le őket az interneten. Keressünk rá fórumokra, szánjunk rá egy kis időt, hogy olvasunk róluk kommenteket.
  • Tájékozódjunk az oldalon, ahonnan vásárolni akarunk. Az oldalakon fel kell tüntetni a címet, az adószámot és cégjegyzékszámot, illetve a csomagküldésre jogosító nyilvántartási számot. Ezek hiányában bizony gyanakodnunk kell.
  • A külföldi oldalaknál különösen legyünk elővigyázatosak. A megrendelés előtt tájékozódjunk például a jótállásról. A törvényesen működő oldalaknál az árut vissza lehet küldeni, ahogy a boltban is 30 napig blokk ellenében kicserélik neked a terméket, vagy visszaadják az összeget.
  • Mivel sokszor nemcsak a termékekkel, de a pénzzel is csalnak, nagyon fontos odafigyelni, hogy a kártyánk adatait csak a bank által működtetett, biztonságos oldalon adjuk meg. 
/1608/Balul201687165420
Rendelj a neten! Ruhavásárlási kisokos
Tetszik, szükséged van rá, meg kell venned. Az egyetlen probléma, hogy csak egy fotó a képernyőn, amit nem tudsz megfogni. Mégis, az a tökéletes szoknya könyörög, hogy a ruhatárad legújabb tagja legyen. Ez egyike azon okoknak, amiért az online vásárlás izgalmas és frusztráló is egyben. Olvasd el a Life.hu cikkét!