Az igazán menő újszülötteket halott sztárokról, vagy éppen egy robotkurtizánról nevezik el

keresztnév szülő család névadás utónév gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos 2016 legfelkapottabb magyar utóneveire még várnunk kell, de hogy addig se tétlenkedjünk, nézzük meg, milyen új keresztneveket imádtak idén az Egyesült Államokban. Annyi biztos, a popkultúra továbbra is elképesztő hatással van a névadási szokásokra.

A következőkben nem a leggyakoribb utóneveket gyűjtöttük össze, hanem az idei újoncokból válogattunk, vagyis azok közül a keresztnevek közül, amelyeket valamilyen okból kifolyólag 2016-ban kaptak fel igazán az amerikai szülők.

Bowie

Ebben az évben több legendás zenésztől is el kellett búcsúznunk, köztük „a pop kaméleonjától" David Bowie-tól, aki január 10-én hagyta itt a földi létet. Generációk nőttek fel a zenéjén, nem csoda, hogy szülők tömege gondolta úgy, gyermeke keresztnevével próbál meg tisztelegni a csillag előtt. A Bowie utónevet korábban is használták már, viszont január óta ugrásszerűen megnőtt a Bowie-ra keresztelt csemeték száma, ráadásul még a hírességek körében is felkapott lett. Többek között az Alkonyat-filmek sztárja, Jackson Rathbone is a Bowie nevet választotta kislánya, Presley középső nevének.

David Bowie Forrás: AFP

Maeve

A Westworld című sorozatot idehaza sem kell bemutatni, a magyar nézők is lélegzet-visszafojtva figyelték az első évad mind a 10 részét. Nos, az élethű robotok az amerikaiakat is lenyűgözték, olyannyira, hogy az októberi premier óta egyre többen nevezik el kislányukat az öntudatra ébredt kurtizánról.

Maeve Forrás: HBO

Ivanka

Donald Trump első feleségétől, Ivana Trumptól született lánya, Ivanka az apja elnökválasztási cécója alatt gyakran került a figyelem középpontjába. Kimért, visszafogott és megfontolt viselkedése teljes ellentéte apja forrófejűségének, éppen ezért sok olyan amerikai is szimpatizál vele, akik egyébként Donald Trump személyiségét teljesen elfogadhatatlannak tartják. Az Ivanka az amerikaiak számára meglehetősen egzotikus hangzású név, így valószínűleg hamarosan nemcsak a hétköznapi emberek, hanem a celebek is előszeretettel nyúlják majd le gyerkőceik számára.

Ivanka Trump Forrás: AFP

Aziz

Az anyukákra és apukákra mindig is nagy hatással voltak az éppen aktuális tévéműsorok: nem egy Izaura vagy éppen Rozalinda szaladgál már kis hazánkban is a közép- és dél-amerikai szappanoperáknak hála. Érthető módon nincs ez másképp a tengeren túl sem, ahol ebben az évben éppen az Aziz keresztnév készül a csúcsra törni. Aziz Ansari a Neflixen futó Master of None című sorozat főszereplője, rendezője és forgatókönyvírója nem egy sorozatfüggő amerikai családot inspirált idén abban, hogy gyermeküknek a muszlim világban népszerű Aziz keresztnevet adják.

Aziz Ansari Forrás: Wikipédia

Wilder

Gene Wilder, a nemzedéke egyik legismertebb komikus színésze volt, az első és igazi Willy Wonka, akinek arcából még közkedvelt mém is született, augusztusban hagyott itt bennünket. Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy halála óta az ő nevére is rákaptak az amerikai szülők – egyre több újszülött kapja keresztnévként a színész vezetéknevét. Ami egyébként nem is az eredeti neve volt, Gene Wilder ugyanis 1933-ban Jerome Silbermanként látta meg a napvilágot.

Gene Wilder Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.