Az ember felfedezte csodálatos bolygónk szinte minden sarkát, de vannak helyek, melyekre „halandó" sosem juthat el. Ezek közül szemezgetünk most. Jól nézd meg a képeket, mert közelebb úgysem fogsz hozzájuk kerülni!

 HAARP - USA    

Alaszkába található ez az 1997-ben, egy lakatlan völgyben épült, 13 hektáros antenna-mező. Sokan - főként az összeesküvés-elméletgyártók – állítják, hogy ezek nagyban hozzájárultak az éghajlatváltozáshoz, segítségükkel bármikor irányíthatók a műholdak, sőt az emberi elme ellenőrzésére is használják őket. További teóriák szerint ez a program földrengést, szárazságot, hurrikánt, árvizet és még járványt is okozhat. Egy biztos, a hatalmas antennák közt sosem fogsz sétálva szelfit készíteni.

A HAARP az egy 13 hektáros antenna-mező, ami rengeteg összeesküvés elmélet alapjául szolgált márForrás: Wikipédia

Mezsgorje - Oroszország  

Az 1979-ben alapított városról szinte semmilyen információnk sincs. Sokan állítják, hogy nagy része a föld alatt található. Itt nincsenek kutatóintézetek, katonai létesítmények, nukleáris fegyverek és nukleáris üzemanyagok, de célja jelenleg is ismeretlen, területére belépni pedig szigorúan tilos.

Mezsgorjéról szinte semmilyen információnk sincsForrás: Wikipédia
Forrás: Thinkstock, Press Loft
4 csodálatos természeti kincs, amely visszaköszön a lakberendezésben
A világ rengeteg mesés tájjal kecsegtet, de ezek közül a legtöbb elérhetetlen marad. Ezen segítünk most; olyan lélegzetelállító természeti kincseket mutatunk, amelyek egyben kitűnő inspirációval is szolgálhatnak otthonod felfrissítéséhez.

Kronstad - Oroszország  

Ez a Szentpétervár védelmére épített város vonzza a turistákat az itt álló, régi erődítményeinek köszönhetően. Bár a kikötő látogatható, de a legtöbb erőd be van zárva, mert nem biztonságos, noha az UNESCO Világörökség részét képezik.

Kronstad valójában Szentpétervár védelmére épített erődvárosForrás: AFP

Athosz-hegy - Görögország  

Ez a fenséges hegy, 20 csodálatos kolostor otthona, de nem mindenki élvezheti innen a kilátást. A kolostorok külön autonomitást élveznek, az úgynevezett Athosz-hegyi Köztársaságot. Egyik fontos törvényük, hogy a hegyre csak a 21 életévét betöltött, keleti keresztény hitű férfiak léphetnek. Eszerint a nőknek, sőt a nőstény állatoknak is tilos a belépés - a megszegése, egy év szabadságvesztéssel járhat.

Az Athosz-hegyi Köztársaságba nőknek és állatoknak tilos a belépésForrás: Flickr/World Public Forum Dialogue of Civilizations

A pince, ahol a Coca-Cola receptet tartják - USA  

Azt mondják, hogy csak két ember ismeri a legendás ital titkát, és ők mindig két különböző repülőgépeken utaznak. A receptet a cég székhelyén, Georgia-ban tartják, egy szuperül biztosított, high-tech zárakkal ellátott helyiségben. Az ide való belépéssel ugyancsak hasztalanul próbálkoznál.

A pince, ahol a Coca-Cola receptet tartják szupertitkos és szuperbiztonságosForrás: Wikipédia