A legnépszerűbb téli időtöltések egyike a síelés. Egyrészt gyönyörű tájakat láthat közben az ember, még a legegyszerűbb pályán való lesiklás is komoly esztétikai élményt nyújthat, másrészt remek lehetőség arra, hogy a testünket is szuperül átmozgassuk. A hegyek a sztároknak is kedvenc kikapcsolódási helyei, és ahogy te, úgy ők is nyakukba veszik a világot, hogy élvezzék a táj és a havas sportok szépségeit. 

Aspen, USA

A világ egyik legfelkapottabb és legismertebb síparadicsoma a Colorado állambeli Sziklás-hegységben fekvő Aspen, amely négy különálló pályarendszerből áll. Az Aspen Mountain, az Aspen Highland, a Buttermilk és a Snowmass lejtőin összesen 470 kilométernyi pályán  síelhetünk, amelyek közül az utóbbi a legmagasabb, közel 4000 méteres csúcsaival, így az a világ nyolcadik legmagasabb síterepe. Az üdülőövezetet már az 1930-as évek elején elkezdték kialakítani, és már akkor is híres és befolyásos emberek látogatták, mint például Albert Schweitzer vagy Arthur Rubinstein.

Mára Aspen lett a sztárok és más a gazdasági és pénzügyi világban hírnévre tett szert milliárdosok egyik legkedveltebb üdülőcentruma, többen közülük saját birtokot is vásároltak a közelben, mint például Antonio Banderas és Mariah Carey.

 

A Colorado állambeli Sziklás-hegységben fekvő Aspen minden igényt kielégítForrás: Shutterstock
Miután Andy Vajna a Story Gálán asszisztensével jelent meg, Vajna Timi az Instagramon kommentálta a történteket. Később arról posztolt, hogy mennyire magányosnak érzi magát Valentin napon, majd a Facebookon vallott szerelmet férjének. Most azonban egészen más hangulatú képet töltött fel Instagramjára, amelyen egy férfival bobozik Aspenben. Persze általában nem bobozni, inkább síelni szokott Timi a havas csúcsokon. Nem is akárhogyan. A minap még a ruháitól is megvált.

Courchevel, Franciaország

A francia Alpokban található Courchevelt igazi glamúrparadicsomnak is nevezik, és nem véletlenül. A Michelin-csillagos éttermek, exkluzív dizájnerüzletek mellett olyan kilátás a Mont Blancra, amitől garantáltan elakad a lélegzeted. Ha kezdőként érkezel ide, akkor sem kell megijedned, rengeteg széles, gondosan kezelt pálya közül választhatsz, ahol megtanulhatod a tökéletes technikát. A Les 3 Vallées egyébként a világ legnagyobb összefüggő síterepe, ami 600 kilométernyi pályát, 321 lesiklópályát, 2100 hóágyút és több mint 160 felvonót foglal magában.

Az üdülőhely Aspenhez hasonlóan kiváló „celeblelőhely”, ugyanis időről időre olyan hírességek is felbukkannak, mint George Clooney és Leonardo DiCaprio.

A Courchevel 1850 üdülőhely neve egyet jelent a luxussal és a fényűzésselForrás: Shutterstock

Montana - Big Sky (Egyesült Államok)

A montanai Gallatin Nemzeti Erdőség szívében fekszik Moonlight Basin, mindössze 48 mérföldre a Yellowstone Nemzeti Parktól, és a szomszédos Big Skyjal együtt az Egyesült Államok egyik legnagyobb sírégiója. A 3403 méter magas Lone Mountain látványa egyszerűen mesés, a mély hóval borított szakaszok és a kiválóan karbantartott pályák pedig minden síelő és snowboardos elvárásainak megfelelnek. Justin Timberlake, Bradley Cooper, Brooke Shields és Michael Keaton gyakran jár ide kikapcsolódni, és olykor-olykor a Microsoft alapítója, Bill Gates is feltűnik a havas lejtőkön. A síelni kedvelő sztárok a nap végén lazíthatnak az exkluzív Yellowstone Clubban, ahol forróköves masszázsok, fiatalító kezelések és igazi gasztronómiai ínyencségek gondoskodnak a tökéletes pihenésükről.

A Big Sky Resort kiválóan karbantartott pályái minden síelő és snowboardos elvárásainak megfelelnekForrás: Shutterstock

Lech-Zürs, Ausztria

Festői táj, kitűnően előkészített pályák, romantikus szállodák, elsőrangú éttermek – ezek az összetevők, amik a kiruccanást az Arlberg régióban igazán felejthetetlenné teszik. Lech és Zürs két bűbájos település az osztrák Alpokban, előbbi az egyik legszebb síüdülőhely Európában, míg utóbbi luxusszállodák egész sorával várja a kikapcsolódni vágyókat. Lech Zürs am Arlberget sok híresség - köztük Caroline monacói hercegnő, Tina Turner, Cliff Richard, Til Schweiger - választja a pihenés helyszínéül, hogy egy kicsit elmeneküljön a rivaldafény elől.

A látvány elképesztően lenyűgöző, így nem véletlen, hogy Lechben forgatták A Bridget Jones: Mindjárt megőrülök című vígjáték síjeleneteit. A téli élményközpont ráadásul egy különleges kalandot is kínál a freeride rajongóinak, ami az egész országban csak itt lehetséges: a helikopteres síelést!

Nemrégiben Rubint Réka és családja is Ausztriában szelte a havat, és Vajna Timihez hasonlóan őt is vetkőzésre csábította a gyönyörű táj látványa. "Hòfürdő. Minek beleolvadni, ha arra születtél, hogy kitűnj?" - írta Réka az alábbi videóhoz.
Az Alpokban található Lech az egyik legszebb síüdülőhely EurópábanForrás: Shutterstock

Madonna di Campiglio - Olaszország

Ahogy Amerikában Aspen, úgy Európában Madonna de campiligo az egyik legmenőbb sípályarendszer. A Brenta-Dolomitok sziklatömbjei alatt 1500 méter magasságban fekvő Campiglio Olaszország egyik legismertebb és legexkluzívabb síparadicsoma, ahol szintén előszeretettel megfordulnak hírességek, sőt, állítólag ez a Forma-1 pilótáinak is a kedvenc síterepe, súlyos síbalesete előtt Michael Schumacher is gyakran megfordult itt, de például Sissi hercegnő is előszeretettel pihent Madonna di Campiglióban.

A síövezet többek között azért is ennyire felkapott, mert a pályák között mindig lehet olyat találni, ahová odasüt a nap, változatos és a profiknak és amatőröknek is kialakított sípályarendszere pedig a vele összeköttetésben lévő Folgarida-Marillevával több mint 100 kilométeres. Madonna di Campiglio a leggyakorlottabb síelőknek is tartogat kihívást, a Monte Spinale hegycsúcsról levezető úgynevezett fekete pálya meredeksége több helyen is 65 fokos.

Madonna di Campiglio a Brenta-Dolomitok sziklatömbjei alatt,1500 méter magasságban fekszikForrás: Shutterstock