Nem csak a merészek, hanem a békés harmóniát keresők is szívesen választják a fekete-fehér kombinációt a lakásukban. Korábban már írtunk a fekete konyhákról, most nézzük meg, mit lehet kihozni a nappalikból.

Ez a fajta monokróm lakberendezési elv egyszerre visszafogott, elegáns és bevállalós. Érdemes megőrizned az egyensúlyt, bár az se gond, ha elbillennél az egyik szín irányába. Dobd fel a szobát egy „black&white” szőnyeggel, díszpárnával, faliképpel, vagy akár használd a kárpitokon. Egy ilyen szobában a csíkok és a kockák is remekül megférnek egymással, ráadásul szuperül meg tudod törni velük az egyhangúságot.

Forrás: 3dallusions.com

A fehér hideg, mégis remek választás

Az összhatást könnyen lágyíthatod, ha a padlót fehéren hagyod. A megfelelő kontraszt érdekében ilyenkor a nagybútoroknak kell feketébe öltözniük, de természetesen az is jól működik – főként egy kisebb szobában –, hogy csak a kiegészítők sötétek, minden más pedig tiszta fehér színében pompázik.

Forrás: ahmedalsayed.com

A fekete még véletlenül sem unalmas

A nagyalakú padlólapokkal egyfajta sötét folyót hozhatsz létre, mely végtelenül hömpölyög alattad, miközben te a fehér szigetként kiemelkedő kanapén pihensz. Ne gondold, hogy a sok fekete gyászos hangulatot fog kelteni. Inkább segít elmélyedni a gondolataidban. Amit fontos egy fekete színű padlóval kapcsolatban tudnod, hogy csak olyan nappaliban valósítsd meg, ahol van elég szabad terület. Tehát egy zsúfolt szobában nem fog érvényesülni, csak összenyomja azt.

Forrás: lerakatasonova.com

A szobában remekül néz ki, ha a fekete hidegburkolat fehér fugával van feldobva. Ez egyrészt megtöri a padló monotonitását, másrészt merevség helyett érdekesebbé varázsolja a teret.

Amennyiben picit félsz az igen erőteljes feketétől, úgy válassz inkább antracit padlóburkolatot és egyéb kiegészítőt, mely a szürke egyik változata. Maga a szín, nevét a legértékesebb kőszénfajtáról kapta, az antracitról. Ez a feketében játszó mélyszürke manapság egyébként igen kedvelt árnyalat a modern lakberendezésben.

Kattints a képre, és gyönyörködj a fekete-fehér nappalikban:

Forrás: behance.net/Stanislav89

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.